Pantech Vega R3: zabiják Samsungu Galaxy Note II?

6

V poslední době se objevuje stále více mobilních telefonů s displeji, jejichž úhlopříčka často překračuje i 5 palců. Tato zařízení si vysloužila označení jako "hybrid" nebo "tabletofon". Nejnovějším zástupcem tohoto segmentu přerostlých smartphonů je i nový Pantech Vega R3.

Většina z vás nejspíše výrobce Pantech nezná. Paradoxně se ale jedná o celkem tradičního výrobce, jehož první přístroje na trhu objevily už na počátku tisíciletí. Pantech sídlí v Jižní Koreji, kde také převážně působí. Za zmínku určitě stojí, že výrobce i v silné konkurenci na domácím trhu drží v současné době z hlediska výše prodejů druhé místo mezi výrobci hned za Samsungem. Nejnovějším přístrojem Pantechu je model Vega R3, který si dnes představíme.

Pantech Vega R3

Phablet, tableto-telefon nebo hybrid. I tak se neoficiálně přezdívá největším chytrým telefonům s 5 palcovými a většími displeji, které již někteří díky jejich velikosti označují spíše jako nejmenší tablety. Nejslavnějšími z těchto přístrojů jsou určitě modely řady Galaxy Note od Samsungu. Jejich výrobou se ale zabývají i jiní výrobci, jako třeba právě Pantech.

Tip: přečtěte si také článek - Samsung Galaxy Note II: první dojmy, videopohled a fotky z Berlína

Ten jde s novinkou nazvanou Vega R3 přímo proti druhé generaci výše zmíněného Samsungu Galaxy Note. Výrobce byl při představení novinky bohužel skoupý na informace o rozměrech i hmotnosti. Podle prvních fotografií a videí lze ale soudit, že se bude jednat o relativně tenký a lehký přístroj.

IPS displej a nejlepší Snapdragon

Jedním z velkých lákadel "er trojky" bude určitě displej. Jedná se o 5,3 palcový panel s technologií LCD IPS, marketingově označenou jako Natural Pro s poměrem stran 16:9 při rozlišení HD Ready (1280×720 pixelů). Druhým, nesporně stejně důležitým pilířem prodejního úspěchu novinky, bude použitý procesor. Jedná se o známý, v poslední době díky svému vysokému výkonu do všech stran velmi vychvalovaný Snapdragon S4 Pro od Qualcommu (APQ8064) se čtyřmi jádry o taktu 1,5 GHz. Přítomný je samozřejmě taktéž i grafický čip Adreno 320 a paměť RAM s vysokou kapacitou 2 GB.

Displej a procesor jsou i přes všemožné snahy výrobců samozřejmě těmi největšími žrouty baterie. Slušnou pohotovostní výdrž by navzdory velkému displeji a výkonnému CPU měl Pantech teoreticky celkem dobře zvládnout díky akumulátoru s kapacitou 2600 mAh.

Pantech Vega R3 - první pohled korejského webu acrofan.com

Pokud bychom měli soudit podle maximálního možného rozlišení fotografovaných snímků, svou práci by více než dobře měl plnit i 13 Mpx fotoaparát na zadní straně, kterému nechybí autofokus ani LED dioda. Na přední straně telefonu se nachází ještě fotoaparát pro videohovory s rozlišením 2 Mpx a podporu nahrávání VGA (640×480 pixelů) videa.

Na závěr preview si ještě shrňme konektivitu. Přerostlý Korejec se může pochlubit kompletní sestavou přípojení k internetu, která sestává z mobilních 2G, 3G a LTE sítí, a také Wi-Fi. Dále je ale v souladu s posledními trendy přítomný i čip NFC, určený pro posílání souborů, připojení příslušenství, mobilní placení a různé další rozličné činnosti. Zmíněné technologie ještě doplňuje bezdrátové Bluetooth verze 4.0.

Telefon by se měl začít prodávat v průběhu 4. čtvrtletí tohoto roku, s jistotou však pouze na trhu v Jižní Koreji. Nad uvedením přístroje globálně prozatím visí otazník. A co vy? Zamlouval by se vám takový přístroj i na pultech českých obchodů?

Technické parametry Pantech Vega R3

Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm S4 APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?

Zdroje: english.yonhapnews.co, unwiredview.com, ubergizmo.com

Diskuze ke článku
soukromnik
zamlouval by se a ještě vic by se určitě zamlouvala cena než nějakej novej ajfon.kolik to může stat?
Ip Man
Velká škoda že se k nám tato značka nedováží kor když pochází z Jižní Koreje odkud jsou také jeho největší rivalové Samsung a LG. Myslím si že příznivce by si určitě našel !

air
Dobrý den, podíval jsem se na pantech.com a tam nektere chybejici parametry jsou.
velikost cca 145x74x10mm, hmotnost 169g
krom LTE podporuje i HSPA+
pametovky pisou az do 2TB, coz by mohlo znamenat podporu formatu SDXC
BT opravdu verze 4.0
cena kolem 400USD
stepo
Tak rozhodne. Je to luxusni masinka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze