Pantech Vega S s technologií Zero Bazel: velký displej, malé rozměry

2

Pokud si myslíte, že je Samsung Galaxy S III nejlepším dostupným smartphonem na trhu, možná vás překvapí, co se děje v zahraničí. Korejská společnost Pantech například láká na svůj nejnovější smartphone, model Vega S5, který dokázal nasoukat pětipalcový displej do ještě menšího těla.

Galaxy S III je již sám o sobě velmi tenkým a vzhledem k 4,8 palcovému displeji také dostatečně malým zařízením. Pantechu se ale podařilo díky technologii Zero Bazel využít IPS displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů a úhlopříčkou 5 palců a vměstnat jej do konstrukce, která je menší, užší a tenčí, než kterou má Galaxy S III.

To z Pantechu Vega S5 dělá jeden z nejkompaktnější smartphonů s pětipalcovým displejem na trhu, naštěstí se ale výrobce nezastavil jen u displeje. Vega S5 se může pochlubit například dvoujádrovým procesorem Snapdragon S4, podporou LTE, 13 Mpx fotoaparátem a velkou baterií o kapacitě 2100 mAh.

Tuto libůstku si však bohužel jen tak neosaháme, jelikož je Vega S5 prozatím exkluzivně dostupný u korejského operátora SK Telecom. Předobjednávky startují 4. července a zaplatíte si za něj úctyhodných 800 dolarů, tedy v přepočtu cca 15000 korun. Doufáme, že si to Pantech rozmyslí a přinese také globální verzi, protože se rozhodně jedná o velmi zajímavý kousek.

Zdroje: phonearena.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Barney93
Ta nadstavba Androidu vypadá hrozně...
Luboš
Ta se dá změnit ale co mě zaráží je spíše tak obří display, to nebude moc praktické zařízení, a také mě zaráží to že tam je jen 2 Jádro procesor :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze