Samsung koupil 10% podíl ve firmě Pantech

2

Jihokorejský Samsung se rozhodlo koupit 10% podíl ve společnosti Pantech, která rovněž vyrábí mobilní telefony a mimochodem pochází také z Jižní Korey.

Samsung logo

Telefony Pantech v našich končinách příliš známé nejsou. Celkově jde o poměrně malého výrobce ve světovém měřítku. Nicméně například na domácím trhu se jedná o třetího největšího výrobce (druhé je samozřejmě LG). Samsung se rozhodlo odkoupit 10% podíl, který jej vyšel na 47,6 miliónů dolarů. Investice je zaměřena upevnění vzájemných vztahů mezi Samsungem a Pantechem.

TIP! Pantech Vega R3: zabiják Samsungu Galaxy Note II?

Sám Samsung, který odkoupení podílu dnes potvrdil, doplnil, že hodlá být pasivním investorem a nijak nezasahovat do rozhodování managmentu Pantechu. Tím Samsung zažehnal obavy z toho, že si pomalu hodlá vytvářet monopol na korejském poloostrově. Vstup Samsungu velmi Pantechu velmi pomůže, neboť se v posledních letech potýká s horšími finančními výsledky.

Zdroje: thenextweb.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
AdamE.
„velmi Pantechu velmi pomůže”
Velda
Bodejď by neměl špatné finanční výsledky. Hlavní náklady na telefon jsou jejich vývoj a potom je rozdíl jeslti to prodáváte jen v některých zemích jihovýchodní Asie a Severní Ameriky nebo po celém světě (jako Samsung)... :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze