Creators Update pro Windows 10 Mobile vypuštěn. Víme, které telefony jej dostanou

11
Creators Update pro Windows 10 Mobile vypuštěn. Víme, které telefony jej dostanou
  • Microsoft uvolnil aktualizaci Creators Update pro Windows 10 Mobile
  • Příliš nových funkcí však očekávat nelze
  • I seznam podporovaných telefonů je velice skromný

Před nedávnem vyšla očekávaná aktualizace Cerators Update pro desktopová Windows 10. Nyní přichází na řadu také mobilní platforma, kterou již mnozí definitivně zcela odepsali. Rovněž pro Windows 10 Mobile se aktualizace jmenuje Creators Update, což je poněkud matoucí, neboť funkce pro vaší kreativní tvorbu z desktopu na displeje telefonů nepřináší. Samotná aktualizace je totiž označována spíše jako menší a přináší pro uživatele neviditelné změny. Můžeme tudíž použít klasickou frázi o tom, že systém by měl být plynulejší, stabilnější a úspornější. Za vypíchnutí stojí snad jen vylepšená hlasová asistentka Cortana, které můžete nově dávat povely o změně hlasitosti či rozpoznání přehrávané skladby. Změněna byla částečně také podoba nastavení.

Pakliže používáte zařízení s Windows 10 Mobile a najdete jej na seznamu níže, můžete zavítat do nastavení a zkontrolovat, zda je již pro vás aktualizace k dispozici. Sami uvidíte, že seznam zařízení není příliš bohatý. Aktualizace Creators Update se vztahuje na modely, které při svém představení již nabízely Windows 10 Mobile, se dvěma výjimkami. Do seznamu jsme současně zahrnuli pouze telefony, které se na českém trhu prodávaly nebo budou prodávat.

Modely podporující aktualizaci Windows 10 Mobile Creators Update

Pokud jste své zařízení na seznamu nenašli, znamená to, že žádnou velkou aktualizaci již neobdrží a podpora se omezí jen na drobné bezpečností záplaty v případě potřeby. V opačném případě, tedy pokud je váš model na seznamu a aktualizace nikde, nezoufejte. Šíří se ve vlnách a záleží na konkrétním regionu a mobilním operátorovi.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
ANO
Jedna se o oficialni update, insider i pro ty stare by mel v pohode bezet. Jinak je dost fail, ze stale jeste nevydali tu aplikaci, co predstavili finalne uz pred pul rokem (defacto uz pred peti lety!) na skenovani 3D objektu ..... fakt nechapu, na co cekaji ....
martin
Lumia 950 xl volny prodej a nic update advisor nejde stahnout proc?
Márv
Myslíte že Microsoft naschval odstrihol Lumie čo mali ešte na sebe značku Nokia alebo prečo nedostanú update aj 830 alebo 930 veď hardvér by mal byť dostatočný, keď mám Lumiu 930 mohol by som to obísť tak že sa prihlásim do toho ich insaider programu.
Libor
Ahoj,
nevíte jak to bude s telefony, které jsou nyní vedené jako nepodporované? Jestli i u nich bude nějaká možnost mít Windows 10 mobile. Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze