Microsoft vypustil Creators Update pro Windows 10

12
Microsoft vypustil Creators Update pro Windows 10
  • Microsoft oficiálně vydal nejnovější aktualizaci pro Windows 10 zvanou Creators Update
  • Stahovat ji současně lze pouze manuálně, určena je tak zejména pro ty, co nechtějí čekat
  • Běžné vydání skrze Windows Update proběhne v úterý

Článek 9. 4. 2017 aktualizován

Dlouho očekávaná velká aktualizace pro operační systém Windows 10 je tady, a to dokonce o něco dříve, než se původně čekalo. Nedávno jsme vás informovali o tom, že Creators Update bude vydán 11. dubna, Microsoft si však o několik dní pospíšil a pro největší nadšence vydal aktualizaci dříve. Pakliže si říkáte, že vám váš počítač aktualizaci nenabídl, nemějte obavy. V tuto chvíli je možné aktualizaci nainstalovat pouze ručně. Microsoft pro tyto účely připravil speciálního pomocníka, kterého stáhnete jako běžnou aplikaci ze stránek Microsoftu. Na nově otevřené stránce již jen vyberete položku „Update now“ a poté se do vašeho počítače stáhne instalační balíček s pomocníkem.

Windows 10 Creators Update
Po kliknutí na tlačítko aktualizovat dojde ke stažení aktualizačního Pomocníka

Po stažení se spustí intuitivní program, který vás aktualizací provede. Vše samozřejmě končí restartem systému, po kterém již budete mít ve svém počítači nejnovější Windows 10 s Creators Updatem. Během této aktualizace nedojde ke ztrátě dat, ani změnám ve vašem nastavení. Není se tedy samozřejmě čeho obávat.

Nová aktualizace samozřejmě nepřináší jen pocit nejnovější verze, ale také několik novinek, které dává vytušit samotný název Creators. Aktualizace přináší aplikaci Paint 3D, nebo pokud chcete Malování 3D. Samostatný program Malování provází Windows téměř od samého začátku a novinek se dočkal opravdu jen pomálu. Nyní to společnost napravuje a nabízí navíc novou možnost přidávání a práce s 3D objekty. Praktičtěji se tváří novinka umožňující vytvářet v nabídce start složky a v nich následně sdružovat libovolné aplikace. Další novinka se soustředí například na herní broadcast. Hráči budou moci sledovat, komentovat a diskutovat a následně je i sdílet či plánovat.

Pakliže se na ruční aktualizaci necítíte, nemusíte zoufat. Již v úterý 11. dubna bude Creators Updat vydán běžným způsobem a váš počítač vám jej nabídne skrze Windows Update, jako všechny doposud vyšlé aktualizace.

Zdroje: microsoft.com, tomshardware.com

Diskuze ke článku
Polux
Toho odborníka na windows opravdu potřebujete. Funkce komunikace s vybranými kontakty z hlavního panelu verze 1703 vůbec neobsahuje, ms již před dlouhou dobou oznámil, že na ní stále pracuje a je přesunuta do podzimního updatu redstone 3.
Pag3man
Nechci být moc velký rýpal... ale proč jste to nedali v čj?

https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10
Tommy
Nainstalováno, aktualizace celkem dlouhá, ale vyloženě nějaký velký změny nevidim, ale ještě jsem neměl čas to zkoumat...
Zaklinac
Nemusíš sa o nič starať, vymaže sa automaticky po 30 dňoch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze