Corning představuje Project Phire, údajně nepoškrábatelné sklo

4

Zástupci společnosti Corning, která stojí například za odolným sklem Gorilla Glass, představili na schůzce s investory nový druh odolného skla. To je prozatím ve fázi vývoje, ale mělo by v sobě kombinovat odolnost proti rozbití Gorilla Glass a odolnost proti poškrábání, kterou má safírové sklo.

Prezident společnosti James Clapin se také neopomněl pochlubit zajímavými čísly: výrobky jeho firmy využívá celkem 33 velkých značek ve více jak tisícovce modelů. Od založení společnosti v roce 2007 si její produkty našly cestu do více jak tří miliard zařízení.

Corning

Ale zpátky k projektu Phire, jak se nová generace krycího skla prozatím jmenuje. Safírové sklíčko, které používá například iPhone pro krytí čoček fotoaparátu, je extrémně odolné proti poškrábání, ale také velice křehké. Proto se používá zatím u menších rozměrů ploch, velmi časté je tak například v hodinářství. V laboratořích firmy Corning se však pracuje na kombinaci safírového sklíčka a Gorilla Glass 4, které je naopak velmi odolné proti rozbití. Výsledek tohoto spojení by se měl do výroby dostat ještě tento rok.

Zdroje: cnet.com

Diskuze ke článku
René
To zní zajímavě,největší neduhou tvrzených sklíček je,když dostanou tečku na hranu a jestli toto sklíčko problém vyřeší,tak super
XXX
výborně takž cca za 1 rok budeme mít nerozbitné a dokonce i nepoškrábatelné sklo nad displeji, tzn že nadále firma nemá co zlepšovat a v podstatě předpověděla svůj zánik jelikož už opravdu není co zlepšovat nad tak dokonalou technologií
Petra
Zdravím, děkuji za článek. Co se týče tvrzených skel, koukala jsem na tyhle stránky: http://www.mobilpouzdra.cz/tvrzene-sklo/. Myslím si, že jsou fajn. Koukejte, na jaký článek jsem narazila, když jsem to hledala: http://www.novinky.cz/auto/379798-automobilky-zacinaji-testovat-gorilla-glass.html. Dobré, že?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze