Nový macOS je skoro stejně dobrý jako parkour softwarového šéfa Applu

1
Nový macOS je skoro stejně dobrý jako parkour softwarového šéfa Applu
Fotografie: Apple
  • Novinkou je bezdrátové zrcadlení iPhonu do macOS
  • Představen byl rovněž nový správce hesel kompatibilní s Windows

Konference WWDC, potažmo veškeré prezentace Applu, jsou vyhlášené úchvatným vizuálem, ale také zábavnými popkulturními odkazy. V rámci dnešního zahájení několikadenní konference jsme pak byli svědky i na poměry Applu velmi akčního videa, které odstartovalo seskokem z letadla. Velkou pozornost bezpochyby vzbudil i dechberoucí parkour softwarového šéfa Applu, Craiga Federighio, který předcházel sekci věnované novému macOS Sequoia.

macOS Sequoia

Samotný macOS Sequoia pak přináší několik zásadních novinek, jednou z nich je automatické ukotvení oken s aplikacemi, resp. jejich přichycení na displej. Přesouvání aplikací (jejich oken), tak má být nyní mnohem rychlejší a pohodlnější. Další vychytávkou je zbrusu nový správce hesel, který je kromě zařízení od Applu dostupný rovněž pro Windows.

macOS Sequoia

V rámci bezpečnosti byl zmíněn také prohlížeč Safari, který je podle Applu „skutečně bezpečný“ z hlediska ochrany uživatelských dat. Prohlížeč nově pomocí strojového učení dokáže uživateli nabízet, resp. zvýrazňovat, vybraná témata, která by jej mohla zaujmout.

macOS Sequoia

Další vychytávkou je bezdrátové zrcadlení iPhonu na macOS, zatímco je iPhone zamknutý a může být například i na stojánku v tzv. StandBy režimu. Apple nezapomněl ani na přenos audia (z iPhonu) do zařízení Mac či chytré notifikace, po jejichž otevření se rovnou dostanete do režimu zrcadlení iPhonu.

Diskuze ke článku
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Kde jsou ty doby, kdy skutecne fungovalo zrcadleni androidu na windows .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze