Chytrý reproduktor Apple HomePod mini v redakci! Jaké jsou první dojmy?

1
Chytrý reproduktor Apple HomePod mini v redakci! Jaké jsou první dojmy?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • HomePod mini disponuje technologií UWB
  • Povrch reproduktoru tvoří síťkovina
  • Napájecí kabel má necelé dva metry

Pokud se řadíte k uživatelům Apple ekosystému a hledáte chytrý reproduktor kompaktních rozměrů, možná zvažujete nákup nového HomePodu mini. Právě ten nyní začínáme testovat, ale ještě před klasickou recenzí bychom se s vámi rádi podělili o naše první dojmy. Opravdu se jedná „jen“ o miniaturní Apple HomePod?

Za zapůjčení chytrého reproduktoru Apple HomePod mini děkujeme společnosti Mobil Pohotovost, kde si jej můžete rovněž zakoupit.

Obsah balení

V malé krabičce černé barvy jsme našli manuály, reproduktor a také 20W napájecí adaptér s americkou „dvojvidlicí“, jelikož na českém trhu HomePods mini není oficiálně dostupný. E-shop Mobil Pohotovost, který nám reproduktor zapůjčil, HomePod standardně dodává s redukcí do českých zásuvek. Alternativně je pochopitelně možné dokoupit 20W český adaptér.

Kulatý sympaťák

HomePod mini má tvar koule a je vyroben převážně ze speciální syntetické tkaniny. Ta je velmi příjemná na dotek a uzpůsobena pro co nejlepší kvalitu zvuku. Reproduktor také mile překvapí nízkou hmotností i kompaktními rozměry, díky čemuž se pohodlně vejde do dlaně. Spodní strana je plastová, nejedná se však o typický měkký silikon. Horní část (rovněž plastová) je lesklá a najdeme na ní znaky plus a mínus pro ovládání hlasitosti. Skrze tuto dotykovou plochu, která disponuje líbivým podsvícením, lze kromě úpravy hlasitosti také aktivovat Siri, pozastavit přehrávání hudby či se vrátit/přeskočit na jinou skladbu. Z HomePodu mini vede zhruba dva metry dlouhý kabel ze síťoviny zakončený USB-C konektorem.

Design chytrého reproduktoru se podle nás opravdu povedl, ještě zajímavější je však výbava. Oproti původnímu (velkému) HomePodu je nově přítomen čip pro podporu UWB pro snazší přenos mezi iPhony 11 a iPhony 12. Podpora UWB byla přidána teprve před pár dny a zaměříme se na ni během redakčního testu, stejně jako na kvalitu zvuku, funkci Intercom i možnosti nastavení chytré domácnosti.

Diskuze ke článku
James Lurk
James Lurk
Naposledy upraveno: 6. 2. 2021 00:41
Je vůbec možné, že zde není ani jediné slovo o kvalitě zvuku, což u jakéhokoliv produktu typu "reproduktor" považuju za naprosto zásadní informaci? Vůbec nechápu, kam ten svět spěje. U prvních dojmů mě jako první zajímá "jak to hraje", né jaká je použitá tkanina, případně zda je Apple logo bílé či černé. Díky. (smrt Applu!)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze