Chytré hodinky Pebble jsou oficiálně dostupné v České republice

Chytré hodinky značky Pebble, nejúspěšnější projekt serveru Kickstarter, se nyní oficiální cestou dostávají na český trh. Unikátní hodinky s E-paper displejem a multiplatformní konektivitou jsou dostupné ve verzích Pebble Classic, Pebble Time a Pebble Time Steel. Nejnovější model Pebble Time Round dorazí později.

Pebble Time

Ve čtvrtek 21. ledna proběhla tisková konference českobudějovické společnosti Recall s.r.o., která se stala oficiálním dovozcem chytrých hodinek značky Pebble pro český trh. Skrz rozsáhlou síť obchodních partnerů a autorizovaný obchod www.pebblewatch.cz budou k zákazníkům distribuovány všechny aktuální modely hodinek Pebble. My jsme si je mohli přímo na akci prohlédnout a zároveň pro vás již začínáme připravovat rozsáhlou recenzi.

Hodinky Pebble v České republice

Hodinky Pebble na sebe strhly obrovskou pozornost především díky velkému zájmu, který o ně panuje. První generace v roce 2012 dokázala na serveru Kickstarter vybrat více než 10 milionů dolarů a dostaly se tak do povědomí širší veřejnosti. Hlavním poznávacím znamením je E-paper displej, speciální displej, který se svými vlastnostmi velmi podobá těm, které najdeme například ve čtečkách elektronických knih. Díky tomuto displeji mohou mít hodinky Pebble neustále zapnutý displej a jeho energetická náročnost je tak malá, že hodinky vydrží bez problémů celý týden na jedno nabití. Nová řada Pebble Time pak přidala barevný E-paper displej a vybrala na Kickstarteru více než 20 milionů dolarů, což je toho času historicky nejúspěšnější kampaň tohoto typu.

Zároveň se však nejedná o žádnou uzavřenou platformu jako například u Alcatelu. Hodinky Pebble jsou chytřejší, než se na první pohled zdá a těží hlavně z velmi široké komunity vývojářů a podpory všech aktuálních mobilních platforem. Plně jsou podporovány platformy Android a iOS, omezeně pak také BlackBerry a Windows. Pro hodinky Pebble je k dispozici více než 6500 aplikací, které instalujete přímo z telefonu a nechybí tituly jako Uber, Endomondo, Swarm nebo dokonce české aplikace (například MHD). Co všechno hodinky Pebble umí se dozvíte v naší plnohodnotné recenzi již zanedlouho.

Aktuálně dostupné modely

Aktuálně jsou dostupné všechny tři klíčové varianty hodinek Pebble v různých barevných kombinacích. Postupně k nim přibude také široká nabídka vyměnitelných pásků (kovové, silikonové a kožené) a plánují se také tzv. chytré pásky, o kterých jsme mluvili například v posledním díle našeho nepravidelníku mobilecast #93.

Možná vás zajímají také nejnovější hodinky Pebble Time Round. Ty samozřejmě dorazí také, ale ještě bohužel nejsou dostupné. Podle oficiálních informací bychom se jich však měli dočkat ještě v prvním kvartálu letošního roku.

Diskuze ke článku
Richard Kylián
Richard Kylián
Nějak nesedí obraz se zvukem.
Josef
Prosim vas, nelzete uz vasim ctenarum a nikdy uz nepiste, ze Pebble ma e-ink displeje. Pebble NIKDY e-ink nemel na zadnem modelu.
Josef
TOHLE je technologie e-ink:
https://en.wikipedia.org/wiki/E_Ink
Pebble pouziva specialni LCD displeje, Sharp Memory LCD, coz je naprosto jina technologie.
Breta
Dobrý den, rad bych se zeptal kde jste vzali info ohledne sparovatwlnosti s windowsma? Nic takoveho sem na ofi. Strankach nenasel. Diky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze