Chytré hodinky Amazfit Active umí volat a mají velký AMOLED displej

Chytré hodinky Amazfit Active umí volat a mají velký AMOLED displej
Fotografie: Amazfit
  • Náročnější používání má přinést až 10denní výdrž
  • Nechybí GPS nebo Zepp Coach, což je tréninkový asistent

Amazfit pokračuje v rozšiřování svého portfolia chytrých hodinek a dočkali jsme se odhalení modelu Active. Ačkoliv by název mohl být poněkud matoucí, hodinky nemají drsnější vzhled, právě naopak. Máme před sebou elegantní a lehké hodinky s hmotností pouhých 24 gramů. Tělo je z hliníkové slitiny a plastu, případně z nerezové oceli a plastu, to v případě varianty Lavender Purple. Řemínky jsou k dispozici buď základní silikonové, nebo z veganské kůže.

Amazfit Active

Lákadlem jistě bude velký AMOLED displej, jehož úhlopříčka se zastavila na 1,75" a počítejte s rozlišením 390 × 450 pixelů. Amazfit nasadil také ochranné sklíčko a speciální vrstvu, která by měla odpuzovat otisky prstů, a tím činit displej stále dobře čitelným.

Amazfit Active

Hodinky jsou vybaveny například mikrofonem a reproduktorem, díky čemuž můžete skrze spárovaný telefon volat přímo ze zápěstí. Párování probíhá skrze Bluetooth 5.2 a zařízením s Androidem či iOS. Amazfit se tentokrát chlubí i interní pamětí třeba pro hudbu, avšak 250 MB věru není mnoho. Spolehnout se můžete na měření tepové frekvence, okysličení krve, stresu či jednotlivých fází spánku. Ve výbavě se již vcelku tradičně objevuje také Zepp Coach, což je umělá inteligence snažící se vám pomoci s tréninkovým plánem.

Při venkovním sportování oceníte integrovaný GNSS přijímač, který kombinuje GPS, QZSS, Beidou, Galileo a GLONASS. Obstojně si hodinky mají vést v případě výdrže. Baterie má kapacitu 300 mAh a výrobce slibuje dva týdny bez nabíječky při běžném využívání. Náročnější používání má výdrž srazit ke stále skvělým 10 dnům. Při aktivním používání GPS je výdrž až 16 hodin, což je rovněž velmi slušné.

Amazfit Active

Amazfit Active míří nejprve na trh v USA, ale uvedení v dalších regionech je v plánu. Cena by se měla pohybovat lehce nad hranicí 4 tisíc korun i s daní.

Technické parametry Amazfit Active

Kompletní specifikace
Konstrukce42,4 × 35,9 × 10,8 mm, 24 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,75" (390 × 450 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 250 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor300 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostleden 2024, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze