Samsung Galaxy S7 a S7 edge: souhrn známých informací

10

Největší pozornost na blížícím se veletrhu MWC 2016 v Barceloně na sebe s největší pravděpodobností opět strhne Samsung a očekávané modely Galaxy S7 a Galaxy S7 (edge). Oba modely se představí již tuto neděli a není žádným tajemstvím, jak budou vypadat, nebo co by měly umět. Dnes si všechny spekulace, které v posledních týdnech unikaly, utřídíme.

Samsung Galaxy S7 edge

Vzhled

Začněme rovnou tím, co je patrně jisté, a tím je vzhled obou zařízení. Samsung se nebude hrnout do žádných velkých změn, ke kterým nemá žádný důvod. Modely Galaxy S6 a Galaxy S6 edge započaly novou designovou linii, která oslovila zákazníka a pomohlo znovu zatraktivnit vlajkovou řadu modelů Galaxy S. Není proto divu, že na první pohled se novinky se sedmičkou v názvu příliš lišit nebudou. Dokládají to nejen uniklé živé snímky, ale také několik oficiálních renderů. Ty sice nevypustil sám Samsung, avšak o jejich pravosti není téměř pochyb. Novinky opět vsadí na kovou konstrukci a skleněné plochy. Současně se však výrobci povede snížit nepěkný hrb s fotoaparátem.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge

Výbava

Během posledních týdnů jsme se dočkali spousty informací týkajících se výbavy chystaných novinek. Základní kostru tak s vysokou pravděpodobností známe, avšak stále nad mnoha parametry panuje dost nejasností, které nám patrně odhalí až sám výrobce při představení.

Pravděpodobná výbava

Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S7 edge
Displej klasický, 5,1 palců, Quad HD zakřivený, 5,5 palců, Quad HD
Baterie 3 000 mAh 3 600 mAh
Procesor Snapdragon 820 nebo Exynos 8890 Snapdragon 820 nebo Exynos 8890
Operační paměť 4 GB 4 GB
Interní paměť 32 / 64 GB 32 / 64 GB
Fotoaparát 12 Mpx, světelnost f/1.7 12 Mpx, světelnost f/1.7

Displej – displeje obou novinek byly prozrazeny poměrně rychle a informace se z různých zdrojů potvrzují. Můžeme proto předpokládat, že model Galaxy S7 nabídne 5,1palcový Quad HD displej, zatímco zakřivená varianta Galaxy S7 edge povyroste na 5,5palců s Quad HD rozlišením.

Procesor – také v případě procesoru jsou karty zřejmě jasně rozdány. Samsung sáhne po Snapdragonu 820 a právě tato varianta se dostane i na evropské trhy. Ve hře je ještě procesor Exynos 8890, který však bude určen pro jiné trhy. Vysoký výkon demonstruje také únik výsledku v populárním benchmarku AnTuTu, kde si Galaxy S7 dosáhl na výsledek přesahující 134 tisíc bodů.

Samsung Galaxy S7

Paměti – v případě operační paměti dojde k navýšení na 4 GB a jsme si tím téměř jisti. Vše totiž naznačuje již například současný model Galaxy S6 edge+. U interní paměti mají být k dispozici verze s 32 GB a 64 GB. Z nabídky by tak mohla zmizet nejvyšší varianta se 128 GB, což by ve výsledku nemuselo vadit. Do modelů Galaxy S7 by se totiž měl vrátit slot pro paměťové karty. V tomto případě jde však pouze o jednu spekulaci a je nutné ji brát s rezervou.

Baterie – věštění z křišťálové koule, zhruba k tomu můžeme přirovnat informace týkající se baterií a výdrže. Padly však hodnoty 3 000 mAh u Galaxy S7 a 3 600 mAh u Galaxy S7 edge. Na druhou stranu jsme se ale dozvěděli, že výdrž modelu Galaxy S7 při přehrávání videa má být až 17 hodin, a to se zdá společně s kapacitou 3 000 mAh jako nemožné. Je pravděpodobné, že kapacity baterií po loňské kritice Samsung navýší. To je v každém případě dobrá zpráva, neboť modely řady S6 na tom s výdrží nebyly špatně, a navýšení kapacity tak přinese ještě delší výdrž.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge

Fotoaparát – pouze kusé informace jsou k dispozici ohledně hlavního fotoaparátu. Pokud bychom jim věřili, museli bychom se smířit s tím, že rozlišení výrazně klesne, a to na 12 megapixelů. Na druhou stranu by se mělo dostat na vynikající světelnost f/1.7.

Zvýšená odolnost – na závěr zde máme želízko v ohni v podobě možné zvýšené odolnosti. Ta by tak zažila po roční odmlce návrat do telefonů Samsung. Spekuluje se o stupni krytí IP67.

Datum představení

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 se světu oficiálně představí již tuto neděli 21. února v 19:00 hodin středoevropského času. Tisková konference se koná v rámci veletrhu MWC 2016 v Barceloně a redakce mobilenet.cz se jí samozřejmě bude účastnit. Těšit se tak můžete na brzké dojmy z horkých novinek.

Zahájení prodeje

Samsung se zahájením prodeje nebude nijak zvlášť otálet. Objevily se informace, že na prvních trzích v Evropě by se nové modely měly objevit již 11. března. Zákazníci si budou moci jistě vybírat z černé, stříbrné a zlaté varianty. Tato trojice již byla prostřednictvím různých úniků prozrazena. Zda se dostane i na další varianty, není v tuto chvíli známé. Stejně také nebyly prozrazeny ceny, avšak s největší pravděpodobností se dostanou na hodnoty loňských modelů při zahájení prodeje. Model Galaxy S7 by tudíž mohl startovat na přibližně 20 000 Kč, za zakřivenou variantu si připlatíte zhruba 2 až 3 tisíce Kč.

Samsung Galaxy S7
Diskuze ke článku
Vagabund
"S6 na tom s výdrží nebyly špatně".....tak tento vtip nepoznam.Z S6 som sa cez 14 h vydrze nedostal.Tych 12 h bol priemer.Co bola viac menej tragedia.
Ta baterka u S7 je posun vpred ale nic moc.
kokosák
Tak to by v březnu mohly celkem spadnout ceny S6 ne? :3
Martin
Takže nakonec lepší volba bude MATE 8

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze