Podrobně: fotogalerie a video nových funkcí Galaxy S7

30

Na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně jsme měli možnost používat Galaxy S7 delší dobu a pořádně prozkoumat všechny softwarové novinky, které nová vlajková loď výrobce nabízí. Prozkoumali jsme nové funkce zakřiveného displeje verze S7 edge, nové režimy fotoaparátu a nechybí ani AnTuTu skóre.

Samsung Galaxy S7 představil výrobce na obrovské tiskové konferenci, kterou jsme mohli sledovat částečně ve virtuální realitě skrze Gear VR. Objevil se na ní i Mark Zuckerberg a Galaxy S7 nás nezaujala o nic méně. Kompletní přehled funkcí tohoto špičkového smartphonů jsme vám přinesli v našich prvních dojmech doplněných o podrobná videa.

Po delším používání Galaxy S7 jsme pro vás odhalili množství softwarových odlišností, vylepšení a novinek oproti předchozí generaci. Podívejte se na fotogalerii a videopohled, ve kterém vám nejdůležitější novinky představíme.

Samsung Galaxy S7: novinky v prostředí – MWC 2016

Nový Samsung Galaxy S7 běží na nejnovějším Androidu 6.0 Marshmallow, samozřejmě opět překrytým masivní nadstavbou TouchWiz. Tu ale Samsung oproti Galaxy S6 ještě více odlehčil a grafiku zjednodušil. To se týká ikonek, které jsou zcela ploché a prosté jakýchkoliv kudrlin. Odlišnou grafiku má i notifikační lišta, nastavení a další prvky menu.

Nový Game Launcher sdružuje vaše hry. Ty automaticky v telefonu rozpozná, nebo si je můžete přiřadit do nabídky ručně. V průběhu jejich hraní se zobrazuje speciální ikonka, díky které můžete v po dobu hraní vypnout notifikace a dokonce i tlačítka pod displejem. Dále umí udělat screenshot nebo nahrát video z hry. Užitečnou vlastností je schopnost minimalizovat hru do bubliny, kdy máte jistotu, že vám ji Android neukončí při plné paměti.

Z modelů Note podědila nová Galaxy 7 funkci Pop-up window. Podporované aplikace si můžete zmenšit do okna, přesunout si je na displeji dle libosti nebo je minimalizovat do bubliny stejně, jako třeba chat v Messengeru. Takto můžete najednou minimalizovat 5 aplikací.

Samsung vyslyšel volání majitelů S6 edge a S6 edge + po větším využití zahnutého displeje. Z modelu Note edge tak nová Galaxy S7 zdědila většinu zajímavých funkcí a některé ještě přidala. Po swipnutí z hrany (nastavit si lze zda vlevo, vpravo, dole či nahoře na displeji) se zobrazí widgety, mezi kterými lze přecházet swipováním, v nastavení si přidávat další a dle libosti si je uspořádat nebo i stáhnout nové. K dispozici jsou zástupci aplikací, kontaktů, světové, sportovní i finanční zprávy, kompas, kalendář a mnoho dalších užitečných věcí. V noci se pak může na hraně displeje neustále ukazovat čas.

Pokud je displej zhasnutý, lze přejetím po jeho hraně zobrazit čas a několik dalších widgetů včetně notifikací, světových, sportovních nebo finančních zpráv a počtu kroků. Další si opět můžete stáhnout.

Z Galaxy S6 zůstalo zachování pulzování určitou barvou na hranách displeje při příchozím hovoru od nastavených osob a telefonu položeném displejem dolů. Hovor můžete v tomto případě odmítnout z přednastavenou zprávou přiložením prstu na snímač tepu vedle fotoaparátu.

Tím ale Samsung nekončí. Stejně jako LG, i on objevil velmi užitečnou funkci, kterou po léta do svých telefonů integrovala Nokia a nyní Microsoft. Jde o stále aktivní displej i v případě, že je vypnutý. Díky AMOLED technologii svítí jen vybrané potřebné body a spotřeba je tak minimální. Na displeji si tak můžete neustále nechat zobrazit pouze čas a notifikace, případně ještě obohacené o kalendář. A pokud ani a jedno z toho nemáte náladu, můžete si nechat stylově zobrazovat obrázek.

Samsung přidal také několik režimů ve fotoaparátu. Hyperlapse je timelapse video pro snadné sdílení, novinkou je také pohyblivé panorama, které si můžete přehrát přiblížené nebo jím hýbat natáčením telefonu. Zaujme také režim wide selfie, se kterým před Samsungem ale přišli i jiní výrobci. Natáčením telefonu po svislé ose do stran při fotografování selfies zaberete i své okolí, třeba přátele.

Samsung Galaxy S7 edge – MWC 2016

Žádná z funkcí neubyla a Galaxy S7 je opět telefonem s ohromným množstvím gest, vylepšení a vychytávek, nastavení a aplikací a těžko najdete něco, co by vám chybělo, snad až na absenci odemykání dvojitým poklepáním na displej. To ale nahradí domovské tlačítko.

Technické parametry Samsung Galaxy S7 edge

Kompletní specifikace
Konstrukce150,9 × 72,6 × 7,7 mm, 157 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:59 hodin
Dostupnostbřezen 2016,
Diskuze ke článku
babayaga
Vo videu sa hovorí že s7 oproti s6 má odlehčenu nadstavbu , zjednodušenu grafiku atď ale keď s6 dostane android 6 marshmallow tak bude mať tie isté funkcie okrem aktívneho displeja!
Tom
Po aktualizaci s6 edge na Android M má s6ka úplně stejné funkce jako s7ka kromě always-on a Game launcheru, za což Samsung velice chválím, dřív to tak většinou nebylo.
Petas
Pekne video, ale porad nikde ste neukazali jak je to s RAM vyuzitim. Bylo by mozne to nejak natocit. Jak mobil vypada a jake ma funkce uz vime mnoho tydnu, ale jestli po spusteni je RAMka vyuzita ze 20% nebo z 90% jeste nevime. Dik :-)
Macza
Dnes jsem na s7 (edge) narazil v OC Cerny most tak jsem si s ni trochu pohral a na vyuziti RAMky jsem koukal. Zbyvalo kolem 1,6 GB volneho mista po vycisteni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze