Chystá se Nokia 8000 4G se skleněným tělem a systémem KaiOS

Chystá se Nokia 8000 4G se skleněným tělem a systémem KaiOS
Fotografie: winfuture.de
  • Telefon nabídne standardní 2,8palcový QVGA displej
  • Lákadlem bude elegantní vzhled, do kterého zapadne i klávesnice
  • Ve výbavě se objeví Wi-Fi i podpora dvou SIM karet

Před několika dny jsme vás informovali o chystaných Nokií 6300 a 8000, kterými výrobce hodlá navázat na reinkarnování dávných legendárních kousků. Nové informace se dnes skrze winfuture.de dozvídáme o druhé jmenované Nokii. Unikl totiž plakát, na kterém můžeme vidět Nokii 8000 4G. Podstatné je, že by novinka měla ctít tradici modelové řady 8000 a nabídnout skleněné tělo a například i zakřivené okraje alfanumerické klávesnice.

Nokia 8000 4G

Na druhou stranu však nelze čekat zcela drahé materiály, neboť telefon nebude patřit mezi nejdražší na trhu. Ledacos naznačuje také hmotnost, která se má zastavit na 110 gramech. Nad klávesnicí bude velmi dobře známý 2,8palcový displej s QVGA rozlišením. Dnes je nutné dodat, že nebude dotykový.

Podstatnou informací je, že Nokia 8000 4G bude vybavena operačním systémem KaiOS, který můžete znát například z Nokie 8110 4G. V praxi se jedná o jednoduchý systém, který však podporuje instalaci aplikací a her z obchodu. Počítat můžete i s náležitou konektivitou, kdy telefon nabídne nejen 4G, ale také Wi-Fi. Existovat má varianta s podporou jedné SIM karty, stejně jako Dual SIM verze.

Známe také specifikace, které však nijak zvlášť nepřekvapí. Nasazen má být Snapdragon 205, 512MB operační paměť a 4GB úložiště. S ohledem na malý displej a velmi nenáročné prostředí jde však o zcela postačující hardware. Totéž lze říci o baterii s kapacitou 1 500 mAh. Nepřekvapí ani základní 2megapixelový fotoaparát s přisvětlovací diodou.

Představení Nokie 8000 4G by mělo proběhnout v následujících týdnech, tedy buď ještě v listopadu, případně začátkem prosince. Důležité je, že by po jejím boku měla být představena i Nokia 6300 4G s velmi podobnou výbavou, avšak odlišným vzhledem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze