Chcete zjistit, kdy vám vyprší úložný prostor ve Fotkách Google? (návod)

4
Chcete zjistit, kdy vám vyprší úložný prostor ve Fotkách Google? (návod)
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Google představil jednoduchý způsob, jak zjistit, kolik času vám zbývá do zaplnění úložiště
  • Stačí kliknout na odkaz, který najdete v článku

Včera Google oznámil smutnou novinu pro všechny uživatele Google Fotek. Možnost ukládání neomezeného počtu snímků bohužel za několik měsíců skončí a nahradí ji placené varianty úložiště, podobně jako je tomu u konkurence.


Jak se můžete dočíst v našem samostatném článku, Google od 1. června 2021 změní podmínky v aplikaci Google Fotky a bude započítávat zálohu jakýchkoliv fotografií a videí do limitu majitele Google účtu. Základní balíček dat, který zůstane bezplatný, pojme však pouze 15 GB.

Možná nyní zvažujete, nad tím, jestli v budoucnu nezměníte způsob ukládání vašich vzpomínek zaznamenaných na fotografiích a možná přemýšlíte nad tím, na jak dlouho vám u snímků vyfocených po 1. červnu 2021 vlastně bezplatné úložiště vystačí.


A právě z toho důvodu, aby bylo možné snadno získat odhad toho, jak dlouho bude trvat, než se úložiště zaplní, představil Google praktickou „funkci“. Po kliknutí na tento odkaz, který vás zavede na stránky Googlu okamžitě zjistíte odhad založený na způsobu používání, respektive vašem ukládání dat. Zároveň můžete okamžitě zjistit, kolik místa vám zabírají snímky a videa nebo například soubory v Google Drive a Gmailu.

Stáhnout Google Photos

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Lukáš Zlámal
Lukáš Zlámal
To zobrazeni co kolik zabira mista neukazuje fotky ve 'vysoke' kvalite ktere se do limitu budou nove pocitat. Pokud chcete zjistit kolik vsechny vase Google Photos fotky a videa zabiraji nechte si na Google Takeout jednoduse udelat archiv se vsemi fotkami, vytvori to zip nebo tgz archiv o volitelne velikosti 2,4,5..50GB ktery muzete stahnout, chvili potrva nez to google zabali a pak uvidite vase magicke cislo...
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Je jen skoda, ze na androidu nefunguje zalohovani fotek do onedrive ...... teda aspon na samsungu, jinde to mozna funguje, fungovalo to jakstaks jeste do toho spojeni samsung cloudu a onedrive, ted je to zcela nefunkcni, nesynchronizuje videa a spoustu fotek taky vynecha a uz tyden z niceho nic mi to vyzira zcela upload. Netusim jak se toho zbavit. Nicmene kdyby se to rozjelo, tak je to ve spojeni s nejakym domacim tarifem s 1TB ulozistem, idealni. Jako 100GB za 60 je vysmech, koukam ale ze maji za 250 mesicne 2TB, coz by se v krajni nouzi dalo ....
petr dvorak
petr dvorak
Vzhledem k tomu, že jsem se nikde nedopátral kolik mi zabírají fotky, tak mi ta ,,funkce" je k ničemu.
Vladislav Duba
Vladislav Duba
Přesně tak. Má tam kompletní zálohu všech fotek a videí z mobilu + fotek z fotoaparátu i z doby před cloudem a všechna alba a mám zabráno pár gb. Přitom je to odhadem když nepočítám duplicity tak 80tisic fotek... Tím že to nevedou mi nezjednodušší výběr tarifu alternativní služby.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze