Chcete mít přehled? Zapněte si notifikace na nové články a příspěvky

1
Chcete mít přehled? Zapněte si notifikace na nové články a příspěvky
  • Na mobilenet.cz máme již nějakou dobu aktivní notifikace na nové články a příspěvky v diskuzi
  • Nové push notifikace fungují přímo z prohlížeče na mobilu, tabletu i počítači a ihned vám ohlásí každý nový článek a dokonce i nový příspěvek sledovaného vlákna diskuze
  • Aktivace je velice snadná a push notifikace bez problému fungují ve většině dnes používaných prohlížečů
  • Notifikace využívá již více než několik tisíc našich čtenářů, kterým tímto děkujeme za přízeň!

Chcete být neustále v obraze a vědět o každém zajímavém článku na mobilenet.cz hned jak vyjde? Pak jsou tu přesně pro vás notifikace. Aktivujete je jednoduše jedním kliknutím přímo ve vašem webovém prohlížeči a notifikace se vám ukáží automaticky v notifikačním centru vašeho telefonu, tabletu nebo počítače.

Na začátek to nejdůležitější. Pokud chcete, aby vám váš telefon, tablet nebo počítač přímo notifikací oznámil každý nový zajímavý článek a máte podporovaný internetový prohlížeč, notifikace zapnete velmi jednoduše.

  1. otevřít uživatelské menu (najdete ho vpravo nahoře buď pod piktogramem uživatele, nebo pod vaší fotkou, jste-li přihlášeni)
  2. kliknout na tlačítko „Zapnout notifikace“

Omlouváme se, ale váš prohlížeč zatím push notifikace nepodporuje.

Pokud používáte prohlížeč, který nemá notifikační centrum nebo není propojen s notifikačním centrem vašeho operačního systému, stále se dozvíte o tom, že jsme vydali nový článek, i když vám notifikace po chvíli zmizí a vy se na ni nestihnete podívat. Jakmile na mobilenet.cz opět zavítáte, najdete ve spodní části notifikaci informující vás o tom, že od vaší poslední návštěvy vyšly nové články.

Zapnutí notifikací u vybrané diskuze

Kromě upozorňování na nové články si můžete snadno zapnout i upozornění na nový příspěvek v diskuzi, která vás zajímá, případně do které přispíváte. Postup je pak velice snadný. Zjednodušeně – na začátku každé diskuze u článku, u kterého chcete odebírat notifikace na nové příspěvky v diskuzi, klikněte na ikonku zvonečku, a to je vše. Notifikace se vám pak ukáží automaticky v notifikačním centru vašeho prohlížeče, telefonu, tabletu nebo počítače. Upozornění fungují samozřejmě také v diskuzích u konkrétních výrobků v katalogu. Nová upozornění na příspěvky v diskuzi využívají náš nový systém push notifikací a fungují úplně stejně jako upozorňování na nové články.

Pro maximální usnadnění a urychlení přispívání do diskuze doporučujeme přihlášení se do našeho systému skrze některou ze sociálních sítí nebo přes Google účet. Následně se vaše příspěvky zobrazí s vaším jménem, fotkou a nebudete muset opisovat bezpečnostní kód.

Podporované prohlížeče

  • Chrome (kromě iOS)
  • Firefox
  • Opera
  • vestavěné prohlížeče v Androidu (Samsung Browser apod.)

A co ostatní prohlížeče?

Prohlížeč Safari na macOS push notifikace nepodporuje a musíte tak použít některý z výše uvedených prohlížečů. Na iOS notifikace nefungují. Prohlížeč Edge od Microsoftu, který je součástí Windows 10, podporuje notifikace v režimu Windows Insiders, běžní uživatelé se dočkají za pár měsíců.

Pokud váš prohlížeč zatím notifikace nepodporuje a chtěli byste být informováni alespoň o nových článcích, můžete využít také náš RSS kanál.