Chcete luxusní Chromebook? Je tu Flip C436 od ASUSu

2
Chcete luxusní Chromebook? Je tu Flip C436 od ASUSu
  • ASUS láká na luxusní vzhled i parametry
  • Zajímavá je nízká tloušťka a také vysoká výdrž

Návštěva veletrhu CES přinese i některá překvapení, o kterých člověk přemýšlí, kdo bude jejich uživatelem. Kupříkladu takový ASUS Chromebook Flip C436, který se snaží být konkurencí Pixelbooku, a to i díky luxusní výbavě a vzhledu. Tak nějak to popírá myšlenku podobných zařízení, která původně chtěla vytvořit alternativu k drahým notebookům, ale své zákazníky si nejspíš najde, protože předchozí model C434 zaznamenal slušný úspěch.

Novinka si propůjčuje jeho 14palcový Full HD displej, ale jak velí současná móda, zmenšuje rámečky. Zmenšuje také tloušťku na pouhých 14 milimetrů, ale za oběť tomu padly USB-A porty a novinka nabízí pouze dvojici USB-C. Hmotnost se zastavila pár gramů nad jedním kilogramem.

Asus Chromebook Flip C436

Další vylepšení připadají na nutný mezigenerační upgrade: například Bluetooth 5 nebo Wi-Fi 6. O pohon se postarají procesory Intel Core i3, i5 nebo i7 a k dispozici bude celá řada variant s různě velkými úložišti. 43Wh baterie by měla udržet přístroj v provozu až 12 hodin.

To je všechno, co zatím ASUSu o svém Chromebooku Flip odhalil, konkrétní specifikace a z nich vyplývající ceny se dozvíme v následujících měsících.