Český vývojář uvádí Wifileaks, komunitní databázi Wi-Fi sítí

Přinášíme vám zajímavý tip na stažení nové, ryze české aplikace s názvem Wifileaks. Jejím účelem je mimojinné například shromáždit obří databázi Wi-Fi sítí a mnoho dalšího.

Jakub Čížek již několikátým rokem pracuje jako redaktor na významném českém IT webu žive.cz. Z jeho článků i aktivity na sociálních sítích je cítit, že mimo jiné celkem sympatizuje a pohrává si s mobilním OS Android od Googlu. Kromě novinářské práce je to tedy také příležitostný Androidí vývojář. Nedávno v betaverzi představil svůj nejnovější, a nutno dodat že docela zajímavý, podnět s názvem Wifileaks. Jde o aplikaci určenou jak jinak než pro Android. A co je vlastně jejím účelem?

Podle idejí autora by měla sloužit k "sesbírání" a zaměření Wi-Fi sítí na území ČR a vytvoření jakési mapy jejich pokrytí. Časem se tak například bude relativně přesně vědět nejčastější názvy "Wi-Fin" u nás (zatím vede VOIP) a nebo zjistíme typ jejich zabezpečení (zatím nejčastěji používáme WPA-2). Další statistické údaje, jako třeba právě přehledná mapa pokrytí budou na webu Wifileaks zveřejněny po tom, co autor aplikace vyjedná vše potřebné s ÚOOÚ. Do budoucna by také mělo být dalším zajímavým přínosem Wifileaks velmi přesné určování polohy. Více informací o aplikaci včetně toho, jak vlastně funguje, se dozvíte v níže přiloženém videu. Nakonec ještě upozorníme, že aplikace je prozatím v betaverzi, a nelze ji stáhnout klasicky z Android Marketu, ale ve formě APK balíčku po kliknutí na odkaz níže. Aby instalace mohla být úspěšná, musíte ve svém telefonu v nastavení v položce aplikace povolit neznámé zdroje.

Wifileaks 0.4 Beta můžete stahovat zde

Pro aktuální informace ohledně Wifileaks sledujte profil služby na Google+

Video

Zdroje: wifileaks.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze