CES 2015 je u konce: shrnutí trendů a nejzajímavějších novinek

14

Největší světový veletrh spotřební elektroniky CES, který se v právě končícím týdnu konal v americkém Las Vegas, je u konce. Jaké byly nejzajímavější trendy a zařízení, která nás zaujala? Pusťte si naše závěrečné shrnutí formou videa. V článku naleznete i stručné shrnutí trendů a nejzajímavějších produktů z veletrhu.

Shrnutí trendů a nejzajímavějších produktů – CES 2015

Trendy na CESu 2015

Stejně jako každý rok, bylo i letos možné vypozorovat trendy a hlavní proudy, kudy se trh se spotřební elektronikou ubírá. Letos se neobjevilo nic převratně nového a většina výrobců pouze vylepšovala již vynalezené, ať už se to týká zvyšování rozlišení (k vidění byly už 8K televize) nebo přidávání výkonu a pamětí. A jaké trendy byly letos těmi nejviditelnějšími a hlavními?

CES Las Vegas
  • Wearables – Chytré nositelné příslušenství zažívá v roce 2015 opravdový boom a chytré hodinky, náramky, brýle nebo cokoliv dalšího na veletrhu představoval každý druhý výrobce, ať už to byla velká nadnárodní korporace, nebo zajímavé startupy.
  • Chytré domácnosti a internet of things – Dlouho vyhlížený koncept internet of things, tedy připojení různých předmětů na síť, se začíná stále více uvádět v život. Umožňuje to pokrok bezdrátových technologií a snižování spotřeby. Na veletrhu byla vidět celá řada produktů zapadajícími do konceptu chytré domácnosti a tento trend bude dále pokračovat.
  • Chytré automobily – Dalo by se říci, že i když vloni na veletrhu také několik automobilek vystavovalo, až letos nastal ten pravý boom. Chytré systémy budoucnosti založené na velkých dotykových obrazovkách, chytrých hodinkách a dokonce automatickém řízení zde představila řada automobilek. Také společnosti jako Qualcomm, Intel nebo NVIDIA představily chytré platformy k využití automobilkami, aby byl vývoj ještě rychlejší.
  • Drony – Hitem letošního roku jsou také dálkově ovládané nebo dokonce autonomní létající drony, jejichž výrobci pro sebe měli vyhrazenou bez nadsázky skoro celou halu.
  • Konvertibilní počítače a tablety – S příchodem Intel Core M se objevily velmi zajímavé konvertibilní zařízení na pomezí notebooku a tabletu, které jsou výkonné, ale zároveň nepotřebují chlazení. Jsou tak tenké a bezhlučné.

Nejzajímavější nová zařízení z CES 2015

Diskuze ke článku
BigFoot007
Bude aj videopohlad na Nubie z CESu?
Pavel Toman
Pavel Toman
Nic moc, žadná pořádná značka...
Malcolm
Koukám že Sony jenom představilo ty sluchátka a jinak nic. Asi tu Z4 představěj v Barceloně. No uvidíme
Andrej Michalek
Andrej Michalek
Chcem sa spýtať na jednu vec, ktorá ma zaskočila. Keď LG predstavil LG G Flex, tlačidlá v systéme boli z Androidu Lollipop (teda štvorček, krúžok a trojuholník), ale LG G3 na Androide L s tým istým UI má tlačidlá ako v Kitkate. Ako teda budú vyzerať?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze