Logbar Ring: prsten, co ovládne vše kolem vás

9

Zhruba před rokem se společnost Logbar pochlubila chytrým prstenem s jednoduchým názvem Ring, na kterém už v té době pracovala dva roky. Prstenem mělo být možné gesty ovládat věci kolem vás, jako například smartphone, osvětlení, domácí techniku atd... Po necelém roce se Logbar Ring dostal do prodeje, cena je však astronomická.

Zhruba před rokem spatřil světlo světa projekt chytrého prstenu od japonské společnosti Logbar, ten nesl hodně příznačné označení „Ring“: Shortcut Everything. V té době projekt startoval na Kickstarteru, kdy vývojáři požadovali 250 000 dolarů (zhruba 6 milionů Kč). Jaké ovšem bylo překvapení, když celkem 5 161 fanoušků přispělo téměř 881 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba 21,3 miliónů Kč.

Logbar Ring

Prsten měl být vybaven pohybovým senzorem, které mělo detailně zaznamenat vaše pohyby a dle přednstavených gest (kterých může být uloženo celkem 1 000) provést zadaný úkol – tedy například ovládání smartphonu, nebo pomocí hubu ovládat domácí techniku, spotřebiče nebo třeba světla. Prsten se po více než roce vývoje nakonec opravdu dostal do prodeje, cena se však zastavila na poměrně vysoké částce, konkrétně na 270 dolarech, tedy necelých 8 000 Kč včetně DPH. A za to už je poměrně dobře vybavený smartphone vyšší střední třídy.

Logbar Ring
Logbar Ring - návrh a finální verze

Vývoj prstenu doprovázelo několik nepříjemností, proto se do prodeje dostává až nyní, celkově vzato však nabízí vše podstatné, co vývojáři přislíbili. Změnil se však design, respektive, design na renderech byl mnohem čistší, i některé detaily se liší. Nastavení prstenu probíhá skrze aplikaci Ring a je dostupná pro iOS (7 a dále) a Android (4.4 KitKat a dále) – samozřejmě zcela zdarma.

Logbar Ring naživo

Konektivita je zaručena pomocí Bluetooth 4.0 na vzdálenost až 5 metrů, výrobce však doporučuje vzdálenost maximálně 2 metry, což by však mělo dostačovat. Na stránkách výrobce lze nalézt také instruktážní videa a GIFy, jak prsten používat, na co si dát pozor a také postřehy uživatelů, kteří již Logbar Ring vlastní. Doplníme, že Logbar Ring nabídne i vibrační odezvu a že Ring reaguje na gesta i v případě, že aplikace Ring není v propojeném smartphonu aktuálně otevřená – například přeskočení právě hrající skladby tak můžete provést i v případě, že je aplikace Ring spuštěná na pozadí.

Logbar Ring

Prsten, ač je opravdu mohutný (nabízí se ve 4 velikostech průměru: 19, 20,6, 22,2 a 23,8 mm – hmotnost je pak 14, 16, 18 nebo 20 gramů, materiál je zinek), nenabízí žádné konektory, nabíjí se skrze speciální stojánek, který samozřejmě je součástí balení. Výdrž baterie je deklarována výrobcem zhruba na 2 až 3 dny méně aktivního používání. V tomto ohledu zamrzí, že prsten není voděodolný. Již zmíněná cena 270 dolarů je platná pro všechny, kteří si Logbar Ring objednají nyní, ti, „šťastlivci“ co přispěli na Kickstarteru a vešli se do první 1 000 utratili za prsten pouze 145 dolarů, tedy zhruba polovinu. I přes vysokou cenu je prsten Ring aktuálně vyprodán.

Stáhnout Ring - Shortcut Everything

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: logbar.jp

Diskuze ke článku
Wimpi
Velké, těžké, nepraktické.. Než se člověk naučí jednotlivá gesta, Ring ho přestane bavit..To co umí prsten, umí dnes widgety, takže stejně rychle to lze udělat potáhnutím a kliknutím.. A perla na závěr - komu by se chtělo na ulici mezi lidmi takhle šermovat prstem? Akorát to vyvolá konflikt, až si někdo agresivnější špatně vyloží, že na něj ukazujete obscénosti.
Daniel Kmec
Daniel Kmec
jeden prsten velí šeckým
md
Blbost.

Tiez bateria musi byt velmi mala.

To uz logickejsie je vyuzit smartfon a ne dalsie zbytocne zariadenie.
Jednoducho by sa riesilo ovladanie svetiel a vsemoznych domacich veci prostrednictvom smartfonu.

Mal by som ho vo vrecku.
Ani nevytiahnem. 2x poklepem prstom.
A poviem nastav klimatizaciu, zniz intenzitu osvetlenia apod
Fill
Informuji vás o jedné věci říká se tomu kapsa a tam máte mobil neustále po ruce. A za další v recenzích říkali, že je to nepoužitelný, že to neumí běžet na pozadí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze