CEO RIM: o naší budoucnosti rozhodne (ne)úspěch BB10

6

CEO Research in Motion byl krátce vyzpovídán německým deníkem Die Welt o plánech a budoucnosti strategie značky BlackBerry. Jaká bude budoucnost přístrojů s ostružinou ve znaku? A co bude když nový systém neuspěje?

CEO kanadské společnosti Research in Motion Thorsten Heins byl na návštěvě svého rodného Německa. Zde jej vyhledali redaktoři deníku Die Welt s dotazem, jak vidí budoucnost v posledních letech nijak dobré výroby vlastních telefonů BlackBerry.

Thorsten Heins

Podle Heinse je RIM připraven i na variantu prodeje divize výroby mobilních telefonů a dalšího hardwaru či licencováním svého softwaru jiným výrobcům. Na použití těchto záložních plánů by ale prý došlo až v případě opravdového neúspěchu nových telefonů se zbrusu novým operačním systémem BlackBerry OS 10. Ty výrobce představí již za pár dní na konci ledna na své plánované akci.

TIP! Blackberry 10 se blíží, 15000 portovaných aplikací za 2 dny

Jak víme z našich zkušeností z předprodukčních vývojářských zařízení BlackBerry Dev Alfa A a B, nová platforma BlackBerry 10 je velmi originální a použitelná. Bude tedy do velké míry záležet na tom, jak se RIMu podaří poprat s marketingem a také jaké nasadí koncové ceny. Velmi důležité bude také nasazení do korporátní sféry, ze které se rekrutuje většina uživatelů služeb a telefonů Blackberry. Pokud společnosti nový systém se zcela novým konceptem ovládáním gesty a zaměřením také na multimédia odmítnou, bude to pro RIM znamenat seriózní problém. V budoucnu se tak můžeme připravit i na scénář, že by se operační systém od legendárního výrobce objevil například v telefonech Samsungu, Sony a dalších výrobců. V posledních dnech se objevují také zprávy o možné akvizici celého RIMu výrobcem Lenovo.

Budoucnost RIMu a jeho systému Blackberry 10, potažmo zařízení s ním, se tak bude formovat v následujících měsících.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Jo
Go BB, go!!
jenda
No jestli budu potřebovat na ovládání tohoto founu nějakej jejich nablblej tarif tak to můžou zrovna zabalit. Jinak telefony pěkné.
geyser
Jenda: ty asi moc nerozumíš, proč BB má speciální tarif, že? :)
Martin
Jenda: Můžeš mi prosím vysvětlit, v čem je BlackBerry datový tarif "BEZ FUP" za 299.- Kč (T-Mobile) s šifrovaným a komprimovaným přenosem dat tak špatný? A v čem jsou lepší pro tebe nenablblé "normální" datové tarify?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze