BlackBerry 10 Dev Alpha má nejjemnější displej na světě

1

Research In Motion na konferenci BlackBerry World 2012 představil nový operační systém BlackBerry 10 a mimo jiné také testovací prototyp zařízení, na kterém tento operační systém běží, a který bude k dipozici vývojářům. A právě toto zařízení momentálně drží prim nejjemnějšího displeje na světě.

Konference BlackBerry World je největší ostružinovou akcí roku. Letošní rok byl vyhraněn především nové platformě BlackBerry 10, na které do značné míry závisí budoucnost kanadské společnosti Research In Motion, výrobce zařízení BlackBerry. Více informací o samotné akci a o BlackBerry 10 se dozvíte v našem zvláštním článku.

Nyní se však zaměříme především na testovací zařízení BlackBerry 10 Dev Alpha, které RIM nyní rozdává vývojářům, aby mohli optimalizovat a testovat své aplikace na konkrétním hardwaru. A právě specifikace tohoto zařízení, které není určené do běžného prodeje, jsou celkem překvapivě opomíjené a přehlížené. BlackBerry 10 Dev Alpha se totiž pyšní nejjemnějším displejem na světě. S úhlopříčkou 4,2 palce a rozlišením 1280 x 768 pixelů nabízí jemnost skvělých 356 dpi! Jen pro srovnání - Sony Xperia S nabízí jemnost 342 dpi, Apple iPhone 4S pak 326 dpi.

BlackBerry 10 Dev Alpha vedle modelů Apple iPhone 4S a Samsung Galaxy Nexus

Další známé specifikace hovoří o operačním systému BlackBerry 10 Developer Preview V 10.0.4.197 nebo 16GB interní paměti. Ve výbavě dále nalezneme podporu sítí HSPA+, zařízení nabízí slot na microSIM kartu, Bluetooth, NFC, přední i zadní fotoaparát (zadní pak s bleskem) a konektory 3,5 mm jack, microHDMI a microUSB. BlackBerry 10 Dev Alpha však není finální zařízení, jedná se pouze o vývojářský prototyp určený pro testování aplikací. Nicméně je prakticky jisté, že nové modely BlackBerry s operačním systémem BlackBerry 10 budou mít velmi podobné specifikace. Dočkat bychom se jich měli již na konci prázdnin.

Zdroje: crackberry.com