Blackberry 10 se blíží, 15000 portovaných aplikací za 2 dny

4

Představení nové verze mobilního operačního systému Blackberry 10 se blíží. Všichni fanoušci nedočkavě očekávají konec měsíce, kdy tento systém společně s novými telefony bude představen. RIM ale myslí i na to, aby bylo pro Blackberry 10 dostatek aplikací. Víte jak toho dosáhne?

Blackberry 10 je dlouho očekávanou novou verzí tohoto systému, který vyvíjí společnost Research In Motion (RIM). Je postaven na systému QNX, jehož autory, společnost QNX Software Systems, RIM v roce 2010 koupil. Systém to má být od stávajícího Blackberry OS hodně odlišný, není v něm prý jediný řádek kódu stejný.

RIM si uvědomuje, že ačkoli může být tento mobilní operační systém jakkoli dokonalý, tak jeho úspěch může zhatit nedostatek aplikací. Vývojáře se proto snaží motivovat finančně. Uspořádal dvoudenní akci s názvem Port-a-Thon, během které každý vývojář za aplikaci upravenou pro Blackberry 10 dostal přislíbeno 100 dolarů. Během 37,5 hodin bylo odesláno ke schválení neuvěřitelných 15000 aplikací. Snadno si můžete spočítat, že RIM za tyto odměny utratí 1,5 milionu dolarů. To ale není zdaleka konečný počet, RIM slíbil, že v okamžiku vypuštění Blackberry 10 bude dostupných aplikací minimálně 70 tisíc.

BlackBerry 10 Dev Alpha

Peníze ale nebyly vše, co RIM nabízel, mezi dalšími odměnami byly i Playbooky a vývojáři s více než pěti aplikacemi byli zařazeni do slosování o zařízení Blackberry 10 Dev Alpha.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Velda
QIX? :-) No tak, aspoň jednou si to po sobě přečtěte. :-)
Martin Šimon
Martin Šimon
Překlep, děkujeme za upozornění.
jakub
Uvedomuji si jak jsou aplikace dulezite a ze mohou pohrbit cely system. A tak whatsapp nebude a zatim se neplanuje....
Ystrem
Musim rict ze se na nove telefony tesim hodne. Pred 2 mesici jsem si poridil Playbook a naprosta spokojenost, tesim se na BB10 pro PB :) . Taky jsem hodne zvedavy jak to nastavi ceny :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze