Čas na spekulace: Jak by mohla vypadat Lumia 940?

28

Podle všech úniků do zatím vypadá, že Microsoft začne svou značku budovat zvolna a odspodu. Jinými slovy, že se nejspíše nedočkáme žádného modelu, který by se nějak blížil specifikacím vlajkové lodi. Na ten si budeme muset počkat, jak naznačují první úniky o Lumii 940.

Vyfocená obrazovka se specifikacemi má pocházet ze závodu, který je označen jako „čínský zásobovatel“. V něm se skrývají hlavní hardwarové rysy přístroje Lumia 940, který má nahradit úspěšný model Lumia 930.

Jsou toto interní specifikace nové Lumie anebo jenom vtip?

Jakkoli můžeme pochybovat o pravosti zdroje, slibované parametry vypadají realisticky: Snapdragon 805 (čtyři jádra na 2,7 GHz), 24Mpx PureView fotoaparát (zvládne nahrávat 4K video s 60 snímky za sekundu) a 5Mpx čelní kamera. Pětipalcový displej zvládne FullHD rozlišení a je kryt tvrzeným sklem Gorilla Glass. K vnitřní paměti 32/64/128 GB se přidávají 3 GB RAM.

Jako operační systém má být použit Windows 10, od jehož uvedení se bude nejspíše odvíjet i představení tohoto přístroje. Také to je jedna z možných odpovědí, proč Microsoft spojuje začátky svojí značky s přístroji ze střední třídy: to zajímavější si schovává až na dobu po příchodu Windows 10.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Jakub
Nechapu proc Microsoft chce použít s805 a nepoužije s810, který už bude. Lumie byli vždy hw trochu pozadu.
Lubos
Stejně brzo Mrkvosoft skončí
Matěj Adámek
Matěj Adámek
Naco by potřeboval 810? Jestli nevis tak WP je super vymysleny systém a nepotřebuje silne jádro.. Ja mam L625 a má jenom 2 jádra o taktu 1,2.. A snapdragon 400 .. A RAM jenom 512 MB ale i tak má super svizny telefon a systém.. O proti androidu 1000000x
Allname
Hardware zní pěkně i když pro běh WP není potřeba, tuším ale že opět bude chybět GS. :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze