Vetřelec se stal zabijákem Pixelů. Po jeho zhlédnutí se restartují

6
Vetřelec se stal zabijákem Pixelů. Po jeho zhlédnutí se restartují
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Krátký úsek z filmu Vetřelec ve 4K HDR způsobí restart některých smartphonů Pixel
  • Problém se vyskytuje pouze u modelů s čipsetem Tensor

Smartphony Pixel jsou notoricky známé softwarovými problémy navzdory tomu, že obsahují, podobně jako v případě iPhonů, operační systém i hardware od stejné společnosti. Některé „bugy“ jsou poměrně vážné a v podstatě znemožňují zařízení běžným způsobem používat, jiné jsou spíše úsměvné. Ke kterému druhu patří ten nejnovější, necháme na vašem rozhodnutí.

Vetřelce se bojí Ripleyová i Pixely

Nejnovější softwarový bug je skutečně kuriózní, neboť se jedná o obyčejné (volně přístupné) video na platformě YouTube (rovněž vlastněné Googlem). Jedná se o scénu ze slavného filmu Vetřelec, v němž vesmírné monstrum decimuje posádku lodi Nostromo. Při jeho zhlédnutí v YouTube aplikace hlásí někteří majitelé telefonů na sociální síti Reddit nečekaný následek v podobě rychlého restartu, po němž přestane fungovat mobilní připojení. To je následně potřeba vyřešit dalším (již vynuceným) restartem.

Google Pixel 7 Pro – videorecenze

Jedná se přitom o novější smartphony Pixel osazené procesorem Google Tensor, tedy řady Pixel 6 a Pixel 7. Podle všeho se jedná o způsob, jakým telefony zpracovávají toto video ve 4K HDR. V případě jiných uživatelů však k restartu nedošlo, navíc byl problém pravděpodobně již odstraněn. Majitelům Pixelů však stále hrozí možnost případného restartu po zhlédnutí tohoto videa na YouTube. Zmíněný bug je tak dost podobný případům, kdy se některé telefony restartovaly po použití vybraných tapet.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 28. 2. 2023 20:09
Pixel 6 Pro mám a video jede a žádný problém..
A Údajný problém byl dřív vyřešen než článek :D
Honza Petřík
Honza Petřík
Cameronův Vetřelec je nějaký remake Vetřelce Ridleyho Scotta?
Apartmány Vala
Apartmány Vala
Taky mám Pixel 6 a video v pohodě, žádný problém
Tomáš Sháněl
Tomáš Sháněl
Pixel 7 pro žádný problém při přehrávání videa...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze