Samsung Galaxy Tab 7.7 představen: skvělá výbava v malém těle

11

Výstava IFA se pomalu začíná rozjíždět a než dorazíme do toho největšího chumlu událostí, představíme si některé novinky od Samsungu. Rozhodně nejzajímavějším kouskem je odhalený tablet Galaxy Tab 7.7, který je napěchován doslova k prasknutí.

Hned od pohledu je vidět, že to Galaxy Tab 7.7 myslí vážně. Tablety této série jsou poslední dobou v kurzu a Samsung si je toho vědom. Jeden by řekl, že to s tablety přehnal, ale rozhodně ne u tohoto krasavce. Čistý ocelový vzhled, řezané hrany a lehce futuristický nádech mu totiž náramně sluší, stejně jako tloušťka pouhých 7,89 milimetrů. Model se nese v duchu značně minimalistického, ale stylového designu. Možná byste si jej ani nevšimli, dokud se nepodíváte pod kapotu.

Tam se totiž schovává nádherný 7,7 palcový displej, který je jako první ve třídě tabletů tvořen technologií Super AMOLED Plus. Jako by to samo o sobě nedostačovalo, ještě nabízí pěkné rozlišení 1280 x 800 pixelů. Grafickou nádheru podporuje operační systém Android 3.2 Honeycomb a dvoujádrový procesor o taktu 1.4 GHz, takže si můžete být jisti, že vše poběží hezky svižně.

TIP: Přečtěte si něco více o dalším zástupci rodiny tabletů - Samsung Galaxy Tab 10.1.

Pokud očekáváte, že se takový výkon spolu s Wi-Fi a plnou podporou multimediálních funkcí nemůže neodrazit na výdrži, nejspíše vás Galaxy Tab 7.7 příjemně překvapí. Jeho 5100 mAh baterie totiž nehodlá ponechat nic náhodě, a tak není problém se na tabletu 10 hodin v kuse dívat na video. Fotit s tabletem nejspíše moc často nebudete, ale nový Tab vám pro jistotu dává 3 MPx fotoaparát na zadní straně a 2 MPx kamerku pro videohovory vepředu. To kdyby náhodou.

A když jsme už zmínili multimédia, Galaxy Tab 7.7 nabízí vše, nač si jen vzpomenete. Aplikaci Market s nepřeberným množstvím aplikací a her, 3D hry, podora HD videa (1080p), vlastní TouchWiz prostředí přizpůsobené tabletu, to vše podpořené obrovitánskou pamětí 64 GB a slotem pro paměťové karty microSD. K mání budou i modely s integrovanou pamětí 8, 16 a 32 GB.

Samsung Galaxy Tab 7.7 možná nemá největší číslovku ve své třídě, rozhodně ale plní všechny předpoklady stát se ultimátním nástrojem pro businessmany, hráče i obyčejné milovníky technologií. Konkrétní cenové hladiny a datum vydání se snad dozvíme co nevidět, na výstavě IFA 2011.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab 7.7

Kompletní specifikace
Konstrukce196,7 × 133 × 7,9 mm, 340 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED Plus, 7,67" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát3 Mpx (1 600 × 1 200), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4210, CPU: 2×1,4 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor5 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 15 000 Kč

Zdroje: samsungmobilepress.com, pocket-lint.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
javak810i
Wow, krásný tenký design a konečně KOV! Super je i slot na karty, jen mam trochu obavy, ab 7,7" nebylo málo. Každopádně, jen tak dál.
Neo
nadhera toto.. jen mam takovy pocit, ze 10.1 je na tom hure co do technologie displeje, tak taktu CPU? Ted jsel liny to hledat :) jen zase pro me uz je asi tech 7.7 palce malo no :/
javak810i
Galaxy Tab 10.1 má Super PLS display, takové vylepšené IPS, takže bych netvrdil, že ho má horší. A CPU je shodné, tady je jen trochu přetaktované. Každopdáně hlavní výhodu zde vidím v kompaktnosti a kovovému tělu.
pudl
sice není špatný, ale ve srovnání s HTC, HP, Acerem, a nyní hlavně se Sony Tablet S - no nevím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze