Dvojice Samsungů s Windows Phone 7 pro USA v režii AT&T

Hned dvojice špičkových zařízení Focus S a Focus Flash míří na americký trh pod křídla operátora AT&T. Výbava obou zařízení je vskutku ultimátní. Bude stačit výbava čítající displej se 4,3 palci technologie Super AMOLED Plus, 1,4 GHz procesor nebo 8 MPx fotoaparát s konektivitou HSPA+ na prodejní úspěchy?

Dvě novinky, nesoucí označení Focus S a Focus Flash míří pod křídla operátora AT&T. Oslovit budou chtít především náročné zákazníky, kteří chtějí maximální výbavu bez většího kompromisu. Dosud jsme si mysleli, že mezi nejvybavenější novinky s operačním systémem Windows Phone 7 bude patřit HTC Titan. Tato dvojice ale kartami pořádně zamíchá.

Samsung Focus S

Začneme vybavenějším zástupcem z této dvojice. Některé indicie naznačují, že se novinka ledasčím inspirovala u Galaxy S II. Příkladem může být například dotykový displej nejmodernější generace Super AMOLED Plus s úhlopříčkou 4,3 palce a nejspíše i stejným rozlišením 480 x 800 bodů. Dalším společným znakem je samotná tloušťka, která udává lepší hodnotu, než je tomu u S II. Zařízení je tenké pouhých 8,55 mm.

Pravděpodobná podoba Samsungu Focus S

Aby té inspirace nebylo málo, tak zadní strana je osazena fotoaparátem, který nabídne stejné rozlišení 8 MPx. Bohatá datová konektivita čítá například technologii HSPA+. Videohovory nebudou patřit mezi slabé stránky novinky, přední strana totiž nabídne videokameru o rozlišení 1,3 MPx. Vysokou výkonnost zaručí 1,4 GHz procesor. Zda se bude jednat o dvoujádrovou architekturu, zatím nevíme, ale velmi pravděpodobně nikoliv.

Samsung Focus Flash

Druhá novinka nabízí rovněž výbavu hodnou high-endového zařízení. Dotykový displej nabídne podstatně menší úhlopříčku 3,7 palce, zobrazovací technologie Super AMOLED Plus ale zůstala. O tom, že výrobce o této novinky neprovedl žádné větší zásahy, hovoří i stejná frekvence použitého procesoru 1,4 GHz. Honba za megapixely u této novinky nebude na místě. Fotoaparát, jehož místo nalezneme na zadní straně, disponuje rozumným rozlišením 5 MPx. Na přední straně nebude chybět kamera, určená pro videohovory.

Zahájení prodeje obou novinek zatím nebylo stanoveno. Operátor zatím nezveřejnil ani předběžnou prodejní cenu. Do prodeje vstoupí novinky s nejnovější verzí operačního systému Windows Phone 7.5 Mango. Přemýšlíte o zakoupení zařízení s novou aktualizací Mango? Čemu byste dali přednout, Focusu S nebo Galaxy S II? Sdělte nám vaše názory v diskuzi pod článkem.

Zdroje: att.com, phonearena.com, news.cnet.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze