Xiaomi láká na nové funkce náramku Mi Band 5. Představí se pozítří

5× aktualizováno
Xiaomi láká na nové funkce náramku Mi Band 5. Představí se pozítří
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Nová generace má přinést větší 1,2palcový displej
  • NFC se má objevit i v globální verzi s podporou Google Pay
  • Možná se chystá i lepší varianta s asistentkou Alexa

Aktualizováno 9. 6. 2020

Skrze weibo.cn Xiaomi sdílí sedm klíčových funkcí chystaného náramku Mi Band 5. Těšit se můžeme na OLED displej, magnetické nabíjení, NFC, vzdálené ovládání fotoaparátů, profesionální senzory, 11 cvičebních režimů a nový ženský zdravotní mód. K představení náramku dojde již 11. června.

Xiaomi Mi Band 5
Xiaomi Mi Band 5

Aktualizováno 8. 6. 2020

Na weibo.com se objevil obrázek odkazující na barevné varianty chystaného náramku Xiaomi Mi Band 5. Kromě konzervativní černé výrobce nabídne také žlutou, červenou a zelenou variantu.

Xiaomi Mi Band 5

Aktualizováno 1. 6. 2020

Datum odhalení chytrého náramku Xiaomi Mi Band 5 bylo dle oficiálního Xiaomi účtu v aplikaci WeChat (na který odkázal gizchina.com) stanoveno na 11. června. Pravděpodobně největší novinkou má být podpora NFC u globální verze.

Aktualizováno 26. 5. 2020

Na weibo.cn se objevily obrázky náramku a také nabíjecí kolébky chystaného Xiaomi Mi Bandu 5. Chytrý náramek by měl stát přibližně 30 amerických dolarů, tedy necelý tisíc korun i s DPH.

Aktualizováno 22. 5. 2020

Po několika měsících se objevují o něco konkrétnější informace. V letošním roce bychom se dle tizenhelp.com měli dočkat dvou variant. Kromě Mi Bandu 5 by mělo dojít ještě na Mi Smart Band 5. Prozatím se spekuluje, že by se měl lišit přítomností asistentky Amazon Alexa. Náramek však nebude mít reproduktor, Alexa bude komunikovat výhradně textově.

S ohledem na Alexu potěší, že displej opět naroste, a to na 1,2 palce. Připomeňme, že současný Mi Band 4 má 0,95palcový displej. Zvětšení displeje by se mělo týkat obou variant Mi Bandu 5. Totéž platí i o novém senzoru, který dokáže měřit okysličení vaší krve (SpO2). Nejasnosti prozatím panují kolem NFC a jeho přítomnost v globální verzi.

K představení Bandu 5 by mělo dojít v průběhu června. Nejprve se však jako každý rok objeví na čínském trhu a až s blíže nespecifikovaným zpožděním dorazí i do dalších regionů.

Původní informace z 9. 1. 2020

Xiaomi patří v segmentu nositelné elektroniky k lídrům trhu. Vděčí za to především řadě chytrých náramků Mi Band, přičemž aktuálně se na trhu prodává model Mi Band 4, který láká na nízkou cenu, barevný AMOLED displej a širokou paletu funkcí. Server tizenhelp.com nyní přinesl informace o nadcházející generaci, která se pravděpodobně bude označovat Mi Band 5.

Hovoří o tom, že dojde ke zvětšení displeje na 1,2 palce. Nadále by mělo jít o barevný AMOLED panel. Vítaná novinka se týká také čipu NFC. Ten se sice objevil už u současné generace, nicméně nikoliv globální verzi Mi Bandu 4, která se prodává na českém trhu. To by se s Mi Bandem 5 mělo změnit a náramek bude možné použít i k bezkontaktním platbám. Nemá totiž chybět podpora Google Pay. Další informace prozatím nejsou známé, protože k představení Mi Bandu dojde zřejmě až v červnu letošního roku.

Diskuze ke článku
Petr
Měl jsem MiBand 1s, než odešel do věčných lovišť, tak mám Mi Band 4 a když vydrží, tak budu kupovat až nějaký Mi Band 6 nebo 7 :-)
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Jéééžis, to mi zas udělalo radost takhle navečer ..... další zkrachovalci, co maji regionální HW omezení:o) Globální verze nemá NFC, jiné ano ... to nevymyslíš! Ale není to vlastně fuk? "Hodinky" v roce 2020, které nemají ani sekundovku, stopky nebo odpočítávání a budík se musí ladit z mobilu .... prostě nemají věci, co 30let staré trhovky od vietnamců ... asi škoda slov o takových zmetcích ....
Dragereker
Parada, pokial bude mat podporu GP tak berem hned.
Generál Kastrol
Pokud budu mít NFC náramek, který podporuje Google Pay, musím mít zároveň i NFC telefon aby pro placení fungoval?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze