Nová generace náramku od Xiaomi je na českém trhu. Kolik stojí Smart Band 9?

2
Nová generace náramku od Xiaomi je na českém trhu. Kolik stojí Smart Band 9?
Fotografie: Xiaomi
  • Novinka má 1,62" AMOLED displej s Always-On
  • Vybírat můžete ze čtyř barevných variant
  • Cena startuje těsně pod hranicí 1 tisíce korun

Chytré náramky to mají v posledních letech čím dál tím těžší. Hodinky totiž dokázaly zlevnit a často se v nabídkách výrobců potkávají v těsné blízkosti a zájemce stojí před rozhodnutím, zda vzít menší náramek, nebo hodinky, která zpravidla mívají větší displej. Zaručený úspěch tak většinou mívá jen etalon své třídy v podobě řady Smart Band od Xiaomi. V minulém měsíci jsme se dočkali představení nové generace s označením Smart Band 9 a ta se nyní dostává i na český trh, kdy opět hodlá usilovat o post nejoblíbenějšího chytrého náramku.

Xiaomi Smart Band 9
Xiaomi Smart Band 9

Inovovaný model vzhledově vychází z posledních dvou generací a rozdílů příliš nenajdete. AMOLED displej s 1,62" úhlopříčkou má však o něco jemnější rozlišení a výrazně vyšší jas. Čitelnost by tak měla být výrazně lepší, avšak špatná už nebyla ani dříve. Zmínit musíme také konstrukční odlišnost v podobě kovového těla.

Náramek dokáže měřit sportovní aktivity a například srdeční tep či okysličení krve. Výsledky by měly být o 16 % přesnější, alespoň dle slov výrobce. Obávat se nemusíte ani vody, odolnost je do 5 ATM, což znamená, že plavání nečiní žádný problém. Naopak k potápění se náramek hodit určitě nebude, avšak to není nic překvapivého. Odolnost vhodná k potápění je vyhrazena jen výrazně dražším chytrým hodinkám.

Smart Band 9 je osazen Bluetooth 5.4 a páruje se s mobilními telefony, které využívají operační systém Android ve verzi 8.0 a novější nebo iOS 12 a novější. Opět došlo ke zvětšení baterie, jejíž kapacita vzrostla ze 190 mAh na 233 mAh. Při standardně náročném využívání výrobce udává 21denní výdrž na jedno nabití. Pakliže si však oblíbíte režim Always-on, padne výdrž k 9 dnům. I to je však skvělá hodnota, kdy máte například čas neustále na očích. Opětovné dobíjení probíhá skrze speciální konektor a zabere zhruba hodinku a půl.

Minulá generace v podobě Xiaomi Smart Band 8

V oficiálním obchodě Mistore.cz se nový chytrý náramek Xiaomi Smart Band 9 nabízí ve čtyřech variantách lišících se barvou náramku. Volit můžete mezi černou, stříbrnou, modrou a růžovou. Cena je stanovena na 999 Kč a doplňme, že v tomto případě jde o verzi bez čipu NFC.

Xiaomi Smart Band 9

Konstrukce46,5 × 21,6 × 11 mm, 15,8 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,62" (490 × 192 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.4, ne, ne
Akumulátor233 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:00 hodin
Diskuze ke článku
Jiří Čech
Jiří Čech
Naposledy upraveno: 17. 8. 14:17
Jsem se opravdu těšil, že bude i verze s NFC u nás, líbila by se mi bílá keramická s bílým koženým páskem třeba za 2, 3, nebo 10 tisíc, nevím. Nebo kdyby tady byla i klasická kovová/černá verze s NFC, pásek se dá dokoupit. Líbí se mi i tady v článku, jak jsou ukázané na promo fotkách (7 různých verzí v 1 obrázku) ty nejlepší verze (včetně keramické), různé pásky, kovy, kůže atd. Přitom se tady prodává jenom naprostý základ, 4 srandovní/dětské barvy silikonu jak pro děti, ale ty "luxusní" a keramika v ČR nic, to je opravdu lahůdka, bravo. Takže článek vlastně klame, odstranil bych tu PR promo fotku, propagujete něco, co nelze koupit. Asi jsme pro Xiaomi země ne 3., ale 8. světa. 6, 7 měla NFC, dalo se koupit u nás, od 8. Bandu nic. Zajímavé, obliba placení hodinkama, náramkama roste, ale už 2. rok se u nás NFC verze neprodává, hlavně že předtím to šlo. Jsem opravdu zklamaný, používám 7, ale chtěl jsem 9 i kvůli novému způsobu uchycení pásků, daleko lepší než u 7. Schválně jsem si založil i účet u mBank kvůli Bandu 7. Mně chytré hodinky nevyhovují, proto pásek, o kterém nevím, notifikace se*u, jde mi o ukazatele času a placení. Mám iPhone 15 PRO a vůbec se za pásek nestydím, kvůli komfortu jsem vyměnil Watch Ultra za pásek. No nic, tak třeba band 10 bude s NFC..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze