Zvýšená odolnost přijde vhod. Nokia XR20 přežije i pod vodou

aktualizováno
Zvýšená odolnost přijde vhod. Nokia XR20 přežije i pod vodou
Fotografie: Nokia
  • Telefon bude odolný vůči vodě a prachu
  • Nasazen by měl být opět jen Snapdragon 480
  • Hlavní fotoaparát má mít rozlišení 48 Mpx

Aktualizováno 21. 7. 2021

Původní spekulace o možné zvýšené odolnosti chystané Nokie XR20 se nyní potvrzují. HMD Global na Twitteru zveřejnilo fotografii, na které nepředstavený telefon koupe ve vodě. Můžeme spatřit, že ačkoliv bude mobil mít zvýšenou odolnost, konektory USB-C a 3,5mm jack nebudou muset mít krytku. Otazníky nyní visí jen nad konkrétním stupněm krytí.


Původní informace z 15. 7. 2021

HMD Global vydává v posledních letech telefony pod značkou Nokia. Zejména v posledních dvou letech se však setkáváme s nezajímavými kousky se sice adekvátní softwarovou podporou, ale mnohem více nám zůstává v paměti chabá výbava v kombinaci s vysokou cenou. Příkladem budiž současná nejvybavenější novinka Nokia X20, která za téměř 10 tisíc korun nabízí to, co má leckterá konkurence za poloviční cenu.

Nedávno se objevily informace o chystané vlajkové lodi, která má dorazit na konci letošního roku. Do té doby to však bude velké utrpení. Naznačují to zejména nové informace týkající se chystané Nokie XR20, které přinesl lovenokia.net. Došlo primárně k úniku tiskově se tvářící fotografie, na které je telefon Nokia pokropen vodou, což by mohlo naznačovat jistou úroveň zvýšené odolnosti proti vodě a prachu. To by bylo rozhodně plus.

Nokia XR20
Nokia XR20

Tvrdý návrat na zem začíná ve chvíli, kdy se dozvídáme, že mobil bude opět osazen Snapdragonem 480. Předpokládá se, že Nokia XR20 bude dražší než Nokia X20, u které jsme podprůměrný procesor silně kritizovali. V případě modelu XR20 je nanejvýš jisté, že se Snapdragon 480 ukáže v telefonu, jehož cena přesáhne 10 tisíc korun. Samozřejmě za předpokladu, že se novinky dočkáme na českém trhu.

V další výbavě se objeví 6GB operační paměť a 128GB úložiště. Displej bude nadále jen typu IPS s úhlopříčkou 6,67" a Full HD+ rozlišením. Ohledně fotoaparátů je znám 48megapixelový hlavní snímač a 13megapixelový ultraširokoúhlý. Samozřejmostí bude nasazení nejnovějšího Androidu 11 a také dlouhá softwarová podpora, a to minimálně 3 roky velkých aktualizací. Známa je ještě informace o baterii, ta má mít kapacitu 4 630 mAh. Nová Nokia XR20 by se světu měla ukázat 27. července.

Diskuze ke článku
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
SD 480 za 10.000 Kč+. Nokia mě baví čím dál tím víc!
Milan Votruba
Milan Votruba
Stejně to s Nokií nemá společnýho nic

Totálně nudný telefony
Kde jsou ty famozni designy před rokem 2010

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze