BlackBerry PlayBook a Android aplikace oficiálně až v prosinci

1

Jednou z devíz tabletu BlackBerry PlayBook vždy byla velká flexibilita a přizpůsobitelnost jeho operačního systému QNX. Brzy si totiž jeho uživatelé spustí i aplikace ze systému Android, a to díky vestavěnému emulátoru Android Player. Bohužel o něco později, než se původně předpokládalo.

Už od samého vydání tabletu v dubnu výrobce sliboval možnost spouštět aplikace z Androidu i na jeho tabletu díky run-time rozhraní pro Android 2.3 a dokonce v květnu ukázal prográmek v akci. Ten měl dorazit již nyní v létě, bohužel ale přichází informace, že se jej dočkáme až ke konci letošního roku, přesněji v rozmezí října a listopadu.

Informace zní o to zajímavěji, vezmeme-li v úvahu, že několik anonymních zdrojů potvrdilo dost pokročilou fázi vývoje následovníka – BlackBerry PlayBook 2. Je totiž dost možné, že se dostane na trh v říjnu, což by se hezky spojovalo s chystaným updatem. Navíc nevylučujeme, že emulátor bude obsahovat i následovník, takže si pošmáknou jak majitelé původního modelu, tak čerství zákazníci. O tom se snad oficiálně dozvíme co nejdříve.

TIP: Přečtěte si také naši recenzi na BlackBerry PlayBook a nezapomeňte na dojmy z Android Playeru, který před nějakou dobou unikl na internet.

Zdroje: phonearena.com, mobileburn.com

Diskuze ke článku
Ondra
Takže v článku píšete v říjen, eventuelně listopad a v nadpisu je prosinec ? Nějak nechápu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze