BlackBerry chystá podporu pro Windows Phone v novém BES 10

3

Jeden z nejvýznamnějších produktů, který kanadské BlackBerry světu přineslo, je špičkové firemní řešení pro správu mobilních zařízení, tzv. MDM, v podobě BlackBerry Enterprise Server/Service. Nejnovější verze tohoto řešení nyní podporuje platformy BlackBerry, Android a iOS a nově se k nim přidá také Windows Phone.

Firemní MDM (Mobile-Device-Management) BlackBerry Enterprise Server, potažmo BlackBerry Enterprise Service (zkráceně BES), je světově nejrozšířenější MDM řešení a z velké části stojí za slávou kanadské značky BlackBerry. O úspěchu řešení BES rozhodla především nekompromisní bezpečnost tohoto řešení, která dosahuje takové úrovně, že se jedná o jediné komerční řešení, které používají vlády jednotlivých státu po celém světě včetně Ministerstva obrany USA, Australské a Německé vlády a mnoha dalších. Pokud se pak podíváme do žebříčku Fortune 500, tedy 500 největších společností na světě, tak údajně až 90 % těchto společností hostuje právě MDM řešení od BlackBerry.

Společnost BlackBerry v roce 2012 představila svůj nový operační systém BlackBerry 10 a v návaznosti na něj také vyvinula novou verzi svého MDM řešení zvané BlackBerry Enterprise Service 10 (BES 10). To se od předchozí verze BES 5 liší především podporou trendu BYOD (Bring-Your-Own-Device) s podporou vícero platforem. Společnosti tak mohou z BES 10 spravovat nejen zařízení BlackBerry, ale také smartphony s operačním systémem Android a iOS.

V seznamu podporovaných zařízení však zatím chyběla platforma Windows Phone, která se především díky velmi levným modelům řady Lumia začíná ve firmách poměrně rozšiřovat. Podle posledních informací, které prozradil ředitel divize BlackBerry India, a které následně potvrdil také současný CEO BlackBerry, John S. Chen, by však podpora pro operační systém Windows Phone měla přijít již zanedlouho. MDM řešení BES 10 tedy bude podporovat všechny čtyři nejvýznamnější mobilní platformy na dnešním trhu - Android, BlackBerry, iOS a Windows Phone.

Více informací o řešení BES 10 můžete najít přímo na oficiálních stránkách BlackBerry

Zdroje: blackberryempire.com, phonearena.com