Autonomní vozy v Göteborgu v roce 2017? Díky Drive Me možná ano

Švédská automobilka Volvo spojuje síly se společností Autoliv, která se specializuje na vývoj a výrobu prvků aktivní a pasivní bezpečnosti pro osobní automobily. Obě zmíněné společnosti uzavřely partnerství na projektu Drive Me.

TIP: Volvo s partnery připravuje program pro ochranu cyklistů

Projekt Drive Me byl už automobilkou Volvo zmíněn v roce 2013. Letošní rok Volvo zveřejnilo dobré výsledky a díky tomu plánuje v roce 2017 nabídnout zákazníkům na některých silnicích v okolí města Göteborg stovku vozidel s autonomním řízením. Projekt má sloužit lidem, kteří každý den dojíždí do zaměstnání, a usnadnit jim tak každodenní rutinu. Obě společnosti budou díky uzavřenému partnerství sdílet své dosavadní zkušenosti, informace a systémy za cestou k vyšší bezpečnosti.

Do projektu Drive Me je zapojeno například i ministerstvo dopravy, švédské dopravní úřady a technická Vysoká škola Chalmers.

Autonomní řízení má mimo efektivnějšího využívání jednotlivých vozidel na naše silnice přinést také minimum dopravních nehod. A pokud už k nějaké dojde, tak zde mají zasáhnout stále se zdokonalující aktivní bezpečnostní prvky.

Zdroje: auto.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze