ASUS Zenbook 17 Fold ukazuje, proč chtít ohebné displeje. Kvůli opravdu velké ploše

ASUS Zenbook 17 Fold ukazuje, proč chtít ohebné displeje. Kvůli opravdu velké ploše
Fotografie: ASUS
  • V rozloženém stavu má displej 17"
  • Lze ho složit do velikosti odpovídající 12,5" přístroji
  • Prodávat se bude až od poloviny roku

Spíše než mobilům patří CES hlavně výrobcům počítačů, především těch přenosných. Zatímco většinu výrobců očekávaným způsobem inovuje své modelové řady, ASUS se pustil do odvážného experimentu. Ohebné displeje notebooků už tu máme, například ten od Lenova, ale ASUS svým Zenbookem 17 Fold připomíná ten hlavní důvod, proč chtít ohebný displej – kvůli velké ploše, kterou lze pohodlně přenášet.

V rozloženém stavu tak notebook nabídne 17,3" displej s poměrem stran 4:3 a 2,5K rozlišením. Displej je dotykový a jeho složením vzniknou dva zobrazovače s úhlopříčkou 12,5", poměrem stran 3:2 a rozlišením 1 920 × 1 280 pixelů. Jinými slovy, zavřený kompaktní notebook můžete proměnit v opravdu velkou zobrazovací jednotku. Její poměr stran ji předurčuje spíše k práci, ke konzumaci obsahu ji ocení spíše jen milovníci filmů a seriálů natočených před příchodem širokoúhlých formátů.

Notebook pohání nejnovější procesory Intel Core i7 řady U 12. generace, grafika Intel Iris Xe a najdeme zde dvě USB-C Thunderbolt 4 s podporou rychlého nabíjení 75Wh baterie. Klávesnice se připojuje přes Bluetooth. Do další výbavy patří zvukový systém Dolby Atmos se čtyřmi reproduktory s certifikací Harman Kardon. HD infračervená kamera podporuje Windows Hello a nový čip Intel Visual Sensing Controller umožňuje funkce, jako je detekce přítomnosti uživatele. Notebook je rovněž vybaven integrovaným snímačem barev pro automatické nastavení jasu obrazovky a teploty barev a 5Mpx webovou kamerou s technologií ASUS 3D Noise Reduction pro jasnější videohovory.

ASUS Zenbook 17 Fold

Koncept vypadá zajímavě, ale na jeho uvedení do praxe si ještě musíme počkat. ASUS slibuje zahájení prodeje až na polovinu roku 2022, kdy také odhalí cenu a přesnější hardwarové parametry.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze