Asus Tranformer Prime rozebrán, čtyřjádro Tegra 3 potvrzeno

3

Asus Transformer Prime, bude nástupcem v současnosti prodávaného tabletu Eee Pad Transformer. Prime přináší podstatně lepší výbavu a mnoho inovací. Asi nejpodstatnější novinkou bude čtyřjádrový (či vlastně pětijádrový) procesor Tegra 3.

Americký telekomunikační úřad FCC se podíval detailněji pod kapotu chystaného tabletu Transformer Prime a tím tak skončily mnohé spekulace o tom, jaký procesor a řešení nový tablet nabídne. Nový přichází s nejmodernější generací čtyřjádrového procesoru, na jehož řešení se podílel výrobce NVidia. Procesor Tegra 3 v sobě nese čipset Kal-El. Benefitem takto výkonného procesoru by měla být delší pohotovostní výdrž nebo obrovský výkon v grafických operacích.

Z ústřižků informací dále víme, že chybět nebude HDMI konektor, dotykový displej s úhlopříčkou 10,1 palce nebo nejnovější operační systém Android Ice Cream Sandwich. Bodovat bude i samotnými rozměry, hlavně tloušťkou 8,3 mm bez klávesnice. Tato hodnota jej dosadí mezi nejtenčí tablety, tenčí než nedávno uvedené Galaxy Taby od Samsungu. Podle přiloženého obrázku můžeme vyčíst, že podporovány budou bezdrátové sítě, dokonce jsme nalezli i 3G modul, ačkoliv ve specifikacích výrobku o něm není ani slovo.

Dále si můžeme všimnout paměťového modulu od výrobce Hynix nebo RAM paměti od výrobce Elpida. I když zatím nejsou příliš známy tablety výrobce pro rok 2012, již teď lze očekávat, že Transformer Prime bude mít v rukávu silná esa. Jak se vám zamlouvá nový tablet? Co říkáte na přítomnost čtyřjádrového procesoru?

Zdroje: wirelessgoodness.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Petr
Já se na něj těším velmi, čekám na něj od té doby co se o něm začalo mluvit a jak upadne ten první "bum" a ceny slezou na přijatelnou hodnotu tak pro něj valím.
mike
ja se uz nemuzu dockat, koupim si jej prvni den co to pujde, akorat se bojim ze bude nedostatkove zbozi ze zacatku, co tak si ctu diskuze tak je na nej hodne lidi doslova nadrzena a koupi si jej jako prvni tablet, coz bude i muj pripad ... taky doufam ze bude hnedka ze zacatku s ICS, pry by mel zacit s HC 3.2 a az naslednou aktualizaci by slo do nej dat ICS
Jano
Takuz asi nieje pochyb, na tablete bude iba micro sd a 3,5 jack.. dufal som aj v micro usb.
taktiez kov bude asi iba zadna strana, "kostra vyzera byt plast"

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze