Asus Transformer Prime: cena a dostupnost nejlepšího tabletu

16

Přinášíme vám první informace o Asus Transformer Prime a jeho dostupnosti na trhu, a také ceně, za kterou se tento špičkově vybavený "super-tablet" začne prodávat.

Nedávno představený tablet Asus Transformer Prime do své předprodejní nabídky zařadí americký obchodní gigant Amazon. Dostupná je u něj verze s 32GB vnitřní flash pamětí za 492,20 dolarů (asi 9 300 korun), a také vylepšená verze s dvojnásobnou dávkou interního úložiště, tedy 64GB za 584,22 dolarů (asi 11 000 korun). Amazon, ani jiné světové obchody zatím nezveřejnily bližší informace o zahájení prodeje tabletu. Jeho uvedení do předprodeje je ale znamením, že by se tak mělo stát už velmi brzy, a rozhodně ještě před vánocemi. Pokud tedy uvažujete o vánočním dárku v podobě dobře vybaveného tabletu s Android OS, pak asi nemůžete vybrat lépe.

Asus Transformer Prime - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - Špičkový tablet Asus Transformer Prime představen

Asus Transformer Prime nabízí výbavu, která zahrnuje třeba 10,1 palcový Super IPS displej s jemným rozlišením 1280 x 800 pixelů, který je typu Gorilla Glass, tedy odolný proti poškrábání. Srdcem celého zařízení je "nabušený" čtyřjádrový procesor nVidia Tegra 3 s taktovací frekvencí 1,3 GHz. Tablet disponuje na zařízení svého druhu nezvykle papírově skvěle vybaveným fotoaparátem s rozlišením snímače 8 Mpx. Ten nadále podporuje i autofocus a přisvětlovací LED diodu. Jeho velkým plusem je rozhodně možnost připojení klávesnice, díky čemuž z něj vytvoříte prakticky plnohodnotný notebook. Jakmile tablet vstoupí i na český trh, tak se je pokusíme získat na dlouhodobý test, který vyústí v tradičně velmi podrobnou recenzi.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Jean
Možná by bylo dobré zmínit, že uvedená cena platí pro US Amazon a je tedy ještě třeba přičíst dopravu a clo což zvýší cenu docela výrazně. Navíc na tom americkém Amazonu zatím není dostupný dock. Na Evropském Amazonu, kde se clo neplatí tj. v Německu nebo Rakousku se prodává celá sada i dockem za 599 EUR. Docela pálka. Uvidíme s čím přijdou čeští prodejci.
Jean
Ale dovalte mi to někdo i s dockem z USA a dám Vám klidně litr navrch ;)
hezo
preco nespravia aj 3G ? to je nepochopitelne
Ulrich
Na co 3G ked tu v cechach poradne neni ... akorat by to bolo zas drahe jak cert

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze