Asus čelí žalobě od Hasbro kvůli tabletu Transformer Prime

1

Společnost Asus, vyrábějící hi-tech elektroniku, zažalovala společnost Hasbro vyrábějící hračky. Spor se týká názvu tabletu Transformer Prime, na který si Hasbro nárokuje práva.

V mobilním světě se objevuje další zajímavý soudní spor. Tentokráte v něm ovšem nejsou aktéry tradiční Apple vs. Samsung a další výrobci, ale úplně někdo jinný. Spor se týká dvou společností, které spolu na první pohled nemají vůbec nic společného, nebo by alespoň mít neměli. Čínský Asus, výrobce notebooků, mobilů, ale také tabletů zažaloval hračkářský gigant Hasbro. Důvodem je fakt, že Asus v názvu svého v listopadu představeného tabletu neprávem použil dvojici slov "Transformer Prime", na která Hasbro vlastní patentová práva.

Asus Transformer Prime - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše preview - Špičkový tablet Asus Transformer Prime představen

Už při představení předchozí generace jménem "Transformer" se mnoho fandů na diskuzních fórech udivovalo, že majitel práv Asus nezažaluje ze neopravněné použití tohoto jména. Asus vidouce že mu to jednou prošlo zřejmě zkoušel, kam až sahá trpělivost vedení Hasbro, a zdá se, že tentokráte již opravdu přestřelil. Jenom připomeneme, že názvy, jejichž použití hračkářům tolik vadí, jsou součástí animovaného seriálu a hlavně i slavné filmové série Transformers, ve které mimojiné vystupuje i robot jménem Optimus Prime. Z tohoto už tedy musí být každému jasné, že se Asus dostal na tenký led. Každopádně spor budeme nadále podrobně sledovat a o jeho průběhu vás informovat.

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Vladimír Brůžek
Dle jednoho zdroje Asus neomezí produkci, protože Transformer je anglické slovo na které nelze vztáhnout copyright a stejně tak Prime. Spojení Transformer Prime není pod ochranou známkou a tedy není důvod, proč by nemohl být použit. Navíc celý název je Asus Eee Pad Transformer Prime

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze