Asus představil nové Transformery s Windows 8

Úspěšná série tabletů Transformer přináší své ovoce a Asus z toho chce těžit, jak to jen jde. Na letošní výstavě Computex představil velmi zajímavé hybridní notebooky, které kombinují mobilitu moderních tabletů s pracovním komfortem notebooků, tentokrát ale opět o něco výkonněji.

Asus Tablet 600: transformer s Tegrou 3 a Windows 8 RT

Ze začátku tedy musíme zmínit především nový Asus Tablet 600, což je v zásadě Transformer Prime s operačním systémem Windows 8. Opět nabízí i dokovací klávesnici, tentokrát však i RT verzi systému Windows 8, spolupracující s čipsetem Tegra 3, což je pro Microsoft rozhodně slibným začátkem. Další specifikace zahrnují:

  • 2GB RAM
  • 10,1 palcový IPS+ displej s rozlišením 1366 x 768 pixelů
  • WI-Fi, Bluetooth 4.0, NFC a digitální kompas
  • 8Mpx fotoaparát s LED diodou na zadní straně a 2Mpx fotoaparát na přední straně

Více detailů bohužel oznámeno nebylo, kromě Tabletu 600 jsme se ale dočkali také dalších hybridů.

Asus Tablet 600

Asus Tablet 810: čip Intel a větší displej

Vyšší model představuje téměř klasický notebook, jen s odnímatelným displejem. Na rozdíl od modelu 600 ale tento tablet pohání procesor Atom z nové série Medfield a běží na něm standardní Windows 8 (bez přídomku RT u verze určené pro architekturu ARM). Co se týče specifikací, dočkáme se následujícího:

  • 11,6 palcový displej (zřejmě opět s rozlišením 1366 x 768 pixelů)
  • tloušťka tabletové části 8,6 milimetru
  • 64 GB eMMC paměť
  • NFC

Asus Tablet 810

Asus Transformer Book: zcela nová řada tableto-notebooků

Asus představil také zbrusu novou řadu Asus Transformer Book, která už to s kombinací mobility a výkonu myslí opravdu vážně. Nabízí totiž hned tři varianty s 11,6, 13 a 14 palcovými odnímatelnými FullHD IPS displeji, které jsou podpořeny grafickým čipem Nvidia, 4 GB DDR 3 paměti, USB 3.0 a výběrem mezi SDD a HDD úložištěm.

Nechybí dva fotoaparáty, zadní s 5 Mpx a přední HD kamerku pro videohovory. Předpokládá se, že všechny nové hybridy mají také druhou baterii v klávesnici po vzoru předchůdců, která rozšiřuje a značně prodlužuje možnosti užití.

Asus Taichi: ultrabook nebo tablet? Obojí!

Na závěr jsme si nechali originální ultrabook-tablet s označením Taichi, který nabídne rovnou dva FullHD displeje, z nichž jeden je dotykový. Při otevření tak zařízení používáte jako standardní notebook, ale po zavření víka se zařízení promění v tablet s dotykovým displejem. Samozřejmostí je opět systém Windows 8. Co na tento kuriózní kousek říkáte?

Asus Taichi: oficiální a živé fotografie

Asus podle všeho opravdu neusíná na vavřínech a připravuje tablety pro všechny druhy zákazníků. Po úspěchu modelů Transformer Prime a Pad 300 se ani nelze čemu divit. Přesnější informace včetně dostupnosti a cenové hladiny snad dorazí co nejdříve.

Zdroje: pocket-lint.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
No tak ten Transformer Book by mohol vymeniť môj doterajší NB Asus K52F...mám už Win8 nainštalovaný a páči sa mi len si treba zvyknúť.....a pokiaľ to vydrží okolo 6hod bez spodnej časti na bežnú prácu tak to bude fajn. A ešte aby to nezabili cenou
Refael
Me se hodne zalibil koncept Taichi se 2 displeji.Pokud chci napsat delsi e-mail,pouziji klavesnici,pokud chci jen brouzdat po netu,pouziji vrchni dotyk.displej aniz bych byl nucen odpojovat klavesnici,proste jen otocim.
Asus fakt "leti"!!!!
S Win8 nebudou zadne problemy s aktualizaci,nebot je bez nastaveb,v tomto jedinem bode ma i WP navrch pred Androidem i kdyz za cenu omezenych funkci.
Nemyslel jsem,ze bych premyslel o zarizeni s Win8,ale tento kousek me "dostal".Ke vsi spokojenosti pouzivam mobil s ICS.
Refael
Jeste jsem se zapomnel zeptat,
Win8 obecne bude u tablet.verzi podporovat i verze s 3G?
Petr
Nevím jak pro Vás, ale mně Tablet 600 nepřipomíná Prime kvůli té škaredé a velké platové lišty. Ta se opravdu nepovedla...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze