Asus PadFone 2 je v prodeji. Kolik stojí druhá "skládačka"?

14

Asus PadFone 2 je v pořadí již druhý hybridní přístroj tohoto výrobce. Dvojka oproti starší generaci vypustila připojitelnou klávesnici a obsahuje pouze smartphone a tablet. Podívejte se, za kolik se tato neobvyklá kombinace dá na trhu v České republice sehnat.

Celý komplet 2 in 1 se skládá ze dvou zařízení - PadFone (smartphone) a PadFone Station (tablet). Sám o sobě funguje pouze smartphone. Tablet PadFone Station se probudí k životu poté, co do speciálního otvoru na zadní straně vložíte smartphone. Nejdůležitějšími prvky výbavy jsou čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 2 GB paměť RAM a operační systém Android. Zdvojené prvky, které mají obě části kompletu společné jsou displej (smartphone 4,7 palce, IPS, 1 280 × 720 pixelů; tablet 10,1 palce, 1280 x 720 pixelů) a baterie (smartphone 2140 mAh, tablet 5000 mAh). Další technické parametry najdete v tabulce pod článkem.

Asus PadFone 2 - oficiální fotografie

Preview - Asus PadFone 2 oficiálně: špičková výbava, tenčí tělo a bez klávesnice

Asus PadFone má smysl pro ty, kteří shánějí nový smartphone a současně i nový tablet. Pokud potřebujete pouze jedno z těchto zařízení, tak by to pro vás byla příliš velká investice. České zastoupení Asusu nám v tiskové zprávě zaslalo oficiální doporučené ceny. V prodeji jsou dvě verze. Jediným, a celkem zásadním rozdílem mezi nimi je kapacita vestavěné paměti - 32 a 64 GB. Přehled cen najdete v tabulce níže.

Přehled cen v českých internetových obchodech

E-shop Cena vč. DPH
Asus.as 19 990 Kč (22 490 Kč 64 GB)
Alza.cz 19 990 Kč (22 490 Kč 64 GB)
Alfa.cz 19 990 Kč (22 490 Kč 64 GB)
Sunnysoft.cz 19 990 Kč (22 490 Kč 64 GB)
CZC.cz 19 990 Kč (22 490 Kč 64 GB)

Jak vidíte, ceny jsou na začátku prodeje ve všech e-shopech stejné. Prozatím je na skladech ve většině případů pouze černá barevná varianta. Druhá, o něco stylovější bílá verze dorazí odhadem o několik dnů až týdnů později. V naší redakci druhý PadFone už také testujeme, takže se již brzy můžete těšit na první dojmy včetně videopohledu. Posléze vám samozřejmě přineseme také plnohodnotnou psanou recenzi.

Zdroje: heureka.cz

Diskuze ke článku
pz
Neumuzu si pomoct, ale prijde mi to na urovni vynalezu Acer ICONIA 6120 Dual-Screen Touchbook..
Posik
Podle mě je to strašně předražené zařízení pořádný telefon a tablet vyjdou levněji
vali
a bude i dokovací klavesnice ?
Boro
Když vezmete v potaz to, že to je highend, tak to neni vůbec špatný. Podle mě je jediná škoda, že je to bez klávesnice. Jestli bude mít Padfone 3 opět klávesnici a zařadí se mezi highendy tak je dost pravděpodobný, že se s k tomu přikloní spousta lidí, protože to bude mít dost velkej potenciál nahradit i laptopy(pokud nemluvíme o náročnejch softwarech pro windowsy). Mě osobně se koncept Padfone líbí a mít zdroje, jdu do něj.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze