PadFone 2 je zřejmě úspěšný, Asus údajně prodal už 1 mil. kusů

Tchajwanský výrobce Asus zveřejnil informace o prodejích druhé generace svého hybridu mezi tabletem a smartphonem, PadFonu 2. Na to, jak je toto zařízení neobvyklé a drahé, znamenají čísla pro výrobce pěkný úspěch.

Informace o prodejích zveřejnil server digitimes s odvoláním na vyjádření zdroje přímo z ASUSTeK Computer Incorporated (celý název Asusu). Podle informací výrobce vyexpedoval ke svým dodavatelům přes 1 milion kusů. Není to tedy číslo přesně reflektující počet prodaných kusů přímo v obchodech. Nutno ale uvážit, kolik druhý hybrid stojí. Podle srovnávače heureka.cz se průměrná cena 32 GB paměťové varianty pohybuje průměrně na hranici 20 300 Kč. Verze s dvounásobnou kapacitou je pak ještě i o čtyři tisíce dražší. Vzhledem k vysoké ceně a velmi neobvyklému konceptu se tak dá milion kusů považovat za úspěch.

Asus PadFone - fotografie z recenze

Tip: Recenze Asus PadFone 2 – Unikátní koncept podruhé a lépe

Digitimes dále uvádí, že Asus již brzy plánuje představit další generaci PadFonu (PadFone 3?). Údajně by se tak mělo stát již na nadcházejícím veletrhu Mobile World Congress 2013 v Barceloně, který se bude konat 25.-28. února, a kterého se naše redakce také zúčastní.

Zdroje: digitimes.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze