Asus PadFone 2 dostane Android 4.1 za měsíc, bude i klávesnice

5

Asus vypustil doplňující informace k nedávno představené druhé generaci PadFonu, přístroje, který do jednoho kombinuje výhody mnoha mobilních zařízení dnešní doby. Dozvídáme se tak například to, že oproti původním informacím nakonec bude v prodeji i klávesnice, a také to, že aktualizace na Jelly Bean přijde zhruba do měsíce.

Nejspíše hodně z vás asi zaskočilo, jak Asus v úterý představil nástupce originálního PadFonu. Nejde ani tak o to, že by se snad zástupci firmy na tiskové konferenci dopustili nějakého společenského faux pas. Tiskovka proběhla dobře. Problémem ale bylo, že Asus jasně řekl, že k PadFonu 2 nebude dodávat klávesnici. Tím jasně pohřbil původní myšlenku první generace, která spočívá ve snadném spojení, či naopak rozpojení mobilního telefonu, tabletu a notebooku.

Asus PadFone 2 na oficiálních fotografiích

Preview - Asus PadFone 2 oficiálně: špičková výbava, tenčí tělo a bez klávesnice

Naštěstí tomu tak není, a výrobce včera tyto informace poněkud upřesnil. Druhý hybrid v podání Asusu nakonec klávesnici mít bude, a to jako později volně dokoupitelné příslušenství. Problémem je prý vývoj klávesnice, který se oproti původnímu plánu opozdil. Asus tedy začne prodávat PadFone 2 bez klávesnice, později však bude možnost si ji dodatečně zakoupit. Jejím plusem bude kromě pohodlného ovládání systému a zadávání textu také to, že v ní bude vložena další baterie blíže nespecifikované kapacity, která celé trio mobil-tablet-klávesnice udrží "naživu" výrazně déle.

Recenzi první generace Asusu PadFone jste si na mobilenetu mohli přečíst nedávno

Tip: Recenze Asus PadFone – Chytrolín mnoha tváří

Jak možná víte, Asus PadFone 2 byl představen s Androidem ve verzi 4.0 ICS. To samozřejmě k nelibosti mnoha fanoušků není ta úplně nejnovější verze. Výrobce však naštěstí počítá s relativně brzkou aktualizací na Android 4.1 Jelly Bean, kterou by měl mezi uživatele vypustit v průběhu listopadu. Pokud uvažujete o koupi tabletu v Česku, pak se vás ale tato zpráva příliš netýká. PadFone 2 se u nás totiž podle informací tuzemského zastoupení Asusu začne prodávat až na začátku příštího roku.

Technické parametry ASUS PadFone 2

Kompletní specifikace
Konstrukce137,9 × 68,8 × 8,9 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 140 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:24 hodin
Dostupnostleden 2013, ?

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Adam
je veľká škoda že až po novom roku bude dostupná táto hračka
fireman.cz
Tak to je skvělá zpráva. Pokud se potvrdí, tak odpadají mé dva problémy, které jsem měl. Nemožnost rozšířit o SD karty a absence klávesnice. Jelikož v prvním klávesnicovém doku byla čtečka předpokládám, že bude i v tomto. Jsem fakt zvědavej. Jen mě štve, že nebude k dispozici do Vánoc.
jirka
Ja na jeziska davno neverim.Nejlepsi darky jsou ty,ktery si dam v dobe kdy to necekam.Treba leden,unor.Navic pocitam se spec. cenou pro CZ,tak radeji nakoupim u sousedu.Nemecka nebo UK klavesnice mi nevadi jen kdyz nezaplatim vic nez ostatni.Taky se bojim,aby verze pro vych.evropu nebyla osizena,jak to dela treba Dell.Staci,ze bude predrazena.
Lucka
Bude teda dokovací klávesnice nebo ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze