Potvrzeno: Asus Padfone 2 bude mít LTE, představení je již blízko

Na úterý 16. října chystá Asus tiskovou konferenci. Ta by se měla konat souběžně v tchajwanské metropoli Taipei a italském městě Miláně, a měl by na ní být uveden Padfone 2, čili druhá generace hybridního zařízení, v jedno spojující chytrý telefon, tablet a notebook.

PadFone 2 certifikován pro LTE - aktualizováno 6. 10. 2012

Certifikační autorita schválila dosud nepředstavený PadFone 2 pro provoz v sítích, které podporuje a potvrdila, že splňuje všechny náležitosti. Mezi sítěmi, které nový PadFone bude podporovat, se vyskytuje i superrychlé LTE. Další informace potvrzeny zatím nebyly, ale i díky tomuto potvrzení je jasné, že představení je blízko, údajně již 16. října. Novinka má přinést například čtyřjádrový procesor a v poslední době se spekuluje i tom, že přinese rovnou Android 4.1 Jelly Bean.

Původní informace z 21. 9. 2012

První PadFone představil výrobce už v roce 2011. Tehdy s ním opravdu zapůsobil. Koncept mobilu, který vložíte do tabletu, kde bude sloužit jako výpočetní hardware, a poté k tomuto celku ještě připojíte klávesnici, čili z něj vlastně vytvoříte notebook totiž do té doby nikdo jiný nepředstavil. Bohužel výrobci trvalo příliš dlouho, než zařízení uvedl na trh. Na druhou stranu nebylo jednoduché takový telefon dobře vyladit a i dnes má stále co nabídnout.

Asus PadFone se teprve nedávno dostal na český trh, výrobce přesto již brzy uvede nástupce

Tip: čtěte také - ASUS uvádí unikátní PadFone v ČR: známe cenu a dostupnost

Padfone dvojka by měl disponovat těmi nejmodernějšími výdobytky dnešní doby. Moc se zatím neví, téměř jistý je pouze čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro od Qualcommu, 2GB operační paměti RAM a operační sytém Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Konkrétně z hlediska verze použitého operačního systému zní z řad uživatelů trošku zklamání, jelikož Asus jako výrobce referenčního Android tabletu Nexus 7 mohl nabídnout Jelly Bean už od základu, nikoliv formou pozdějšího, jakkoliv rychlého updatu.

Co se týče ostatních specifikací, jako jsou použité displeje smartphonu a tabletu, a nebo podoba a funkce klávesnice, ani nic dalšího ještě známy nejsou. Pokud vás tedy Asus Padfone 2 zajímá, určitě doporučujeme zapsat si do kalendáře datum 16. října, kdy novinku výrobce oficiálně představí. Na mobilenetu samozřejmě naleznete kompletní obvyklé zpravodajství.

Zdroje: globalcertificationforum.org, unwiredview.com

Diskuze ke článku
nepřihlášený
hura!

stejna cena, tloustka mobilu do 8 mm a displej 1280x720, spodni tlacitka dotykova mimo displej a ne ubirajici misto, tloustka tabletu do 10 mm a rozliseni 1920x800 a vaha do 700 g a bude to hit!
nezname
Ja uz vim jak bude vypadat i specifikace ...ale nereknu :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze