Apple Watch zachránily plavkyni, která uvízla v rozbouřené řece

3
Apple Watch zachránily plavkyni, která uvízla v rozbouřené řece
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Plavkyni uvízla noha pod kamenem a nedokázala se vyprostit
  • Vše zhoršovala nízká teplota vody
  • Policie přivolaná z hodinek situaci vyřešila v poslední minutě

Hodinky od Applu nepřestávají udivovat situacemi, ve kterých zachraňují život. Taková detekce nebezpečných pádů už nikoho nepřekvapí, stejně tak detekce srdečních onemocnění. Občas se ale vyskytnou příběhy záchrany jako vystřižené z hollywoodských filmů. O jednom takovém informovala policie města Dalles na svém facebookovém profilu.

Žena se rozhodla plavat v řece Columbia, která měla 15. června, kdy se incident odehrál, teplotu pouhých 13 °C. Uvízla jí noha pod kameny a po chvíli marného snažení se rozhodla požádat o pomoc tísňovou linku, k jejímuž vytočení použila Apple Watch na svém zápěstí. Zpráva sice nezmiňuje, o jaký model se jednalo. Voděodolnost se ale stala výbavou v druhé generaci, následovník pak přišel s funkcí, která byla v tomto případě klíčová – podpora sítí LTE, takže se hodinky obejdou i bez telefonu. Pro tísňové volání je dokonce vyhrazen dlouhý stisk bočního tlačítka.

Rescue

Podle popisu zasahujících policistů byla žena v době jejich příběhu uvězněna skoro půl hodiny a hrozilo, že její podchlazení zkomplikuje záchrannou akci. Proto jeden z policistů nechal svou výstroj na břehu a po chvíli úsilí dokázal vyprostit nohu plavkyně a dopravit ji na břeh, kde si ji převzali hasiči. Policie závěrem své zprávy varuje, že by lidé neměli plavat sami – tato akce neskončila tragédií jen díky šťastné shodě náhod.

Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
A po tom co jí hodinky vytáhli na břeh, začali resuscitovat a nakonec na hodinkách odjela do nemocnice - naštěstí Blesk byl u toho aby nám o tom mohl napsat 😂
Pavel Novotný
Pavel Novotný
Inženýři v Sovětském svazu vynalezli betonové lodě. Ty volé, to je blbost, od kdy beton plave?
Z čeho si čerpal Matěji? Pravda, tak to musí být pravda. (Pupendo)
😂🤣😁😁😁👍👍

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze