Apple představil iPhone SE a 9,7palcový iPad Pro: sledovali jsme živě

Již dnes v podvečer nám Apple odhalí jarní novinky do svého portfolia. Přivítat bychom měli nový menší iPhone a nástupce iPadu Air 2. Ten by podle posledních spekulací měl nést označení iPad Pro. Ve výbavě by neměl chybět ani Smart konektor pro připojení hardwarové klávesnice či podpora Apple Pencil. Celou keynote vás provedou Filip s Lukášem pomocí živého komentovaného streamu. Začínáme už v 17:45! Těšíme se na vás!

Svou show Apple začne od 18:00 hodin středoevropského času a dle posledních indícií bychom se měli dočkat alespoň dvou nových produktů, které by vyplnily prostor v portfoliu. Redakce mobilenet.cz si pro vás přichystala speciální živé vysílání s českým komentářem celé keynote, kterou vás provedou Filip a Lukáš. Začínáme již v 17:45 přímo v tomto článku.

Pro případné zájemce nabídneme i originální přenos v angličtině.

A jaké novinky si pro nás Apple připravil?

O menším iPhonu se mluví již dlouhou dobu. Je zcela jisté, že čtyřpalcový iPhone Apple uvede. Měl by nést název iPhone SE, což by mělo znamenat Special Edition. Hardwarově by měl vycházet z iPhonů 6s a srdcem tak bude procesor A9 s M9 koprocesorem. Novým iPhonem bychom měli platit pomocí Apple Pay, což značí integraci NFC. Fotoaparát by měl mít rozlišení 12 megapixelů a zvládat by měl nahrávat video ve 4K rozlišení. Naopak postrádat by měl technologii 3D Touch. Tuto funkcionalitu Apple zachová jen u svých vlajkových lodí, iPhonů 6s a 6s Plus.

Nástupce iPadu Air 2 jsme se v loňském roce nedočkali, a Apple tak zklamal početnou část uživatelů, kteří drží dvouletý cyklus pro výměnu tabletu. Menšího 9,7palcového iPadu bychom se měli dočkat právě teď na jaře a dle spekulací by měl nést označení iPad Pro, nikoliv Air 3. Důvodem proč by ho tak měl Apple pojmenovat může být fakt, že hardwarově bude vycházet z velkého 12,9" iPadu Pro, který byl představen loni v říjnu. Menší iPad Pro tak dostane procesor A9X, dojít by mělo i ke zvýšení operační paměti na 4 GB. O zvukový zážitek by se měla postarat čtveřice reproduktorů. Výbavu pak završí Smart konektor pro připojení hardwarové klávesnice a podpora Apple Pencil.

Nepřehlédněte: Vyzkoušeli jsme betaverzi iOS 9.3

Posledním bodem keynote by pak mělo být představení nových řemínků pro Apple Watch. Nové generace hodinek se však ještě nedočkáme, tu si Apple šetří na podzim. Oficiálně by mělo také zazním datum uvedení nového iOS 9.3, který je stále v betaverzi a update by měl přijít i na watchOS a Mac OSX.

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Bude aj odkaz na live stream? Bude možné ho pozerať na nie Apple zariadení ako minule cez Edge to šlo...
Matyas Bartak
Nemělo SE znamenat Special Edition ?
Lenka
Aple konečně zase bude o dvě míle kupředu před ostatními. Nový iphone dodá současnému trhu novou noblesu a jako raketomet uteče ostatním značkám. Ipad si kupovat nebudu, je to moc velký. Ještě bych akorát uvítala selfie tyč o 1,5 m délce
Michal
Jupí už se to blíží, těším se už týden a dnes mi na jablíčku naskočilo upozornění že je to tady. Ještě si udělám nějaký jednohubky a pěkně v klidku budu sledovat ty nádherné novinky ;)
iPhone SE chci do rodiny pokud bude ok - jinak to jisti 5s za tu super cenu. Novej iPad Pro by mohl být pro mne jelikož iPad Mini 4 se mi k iPhone 6s Plus zdá malej.
Kéž by ukázali novej 13-14 MacBook nebo inovované MacBooky Pro.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze