Apple už zítra představí nový iPhone. Bude jeden nebo dva?

24

Září je již téměř tradiční měsíc pro představení nového modelu americké společnosti Apple. Na mysli máme samozřejmě iPhone. Letošní rok by mohl být svým způsobem přelomový. Proč? Možná se dočkáme hned dvou nových modelů, přičemž jeden by měl být od začátku cenově dostupnější.

Rok co rok Apple představuje nový mobilní telefon. Každý druhý rok jde o zcela nový model a jelikož loni jsme se víceméně zcela nového modelu dočkali, vše nasvědčuje tomu, že letos půjde „pouze“ o inovaci modelu stávajícího. Tyto inovace Apple označuje písmenem S. Zítra bychom se tedy dle všech spekulací měli dočkat iPhone 5S a ještě jednoho modelu. Delší dobu se již spekuluje o levnějším iPhonu. Ale pěkně popořadě.

iPhone 5S

Nový model bude vzhledem vycházet ze současného a velkých změn se zřejmě nedočkáme. Poznávacím znamením by však mohl být dvojitý LED diodový blesk na zadní straně. V jeho souvislosti se můžeme zastavit u fotoaparátu, u kterého se spekuluje o lepší světelnosti f/2.0. Za zmínku stojí také možnost natáčet videa se 120 snímky za vteřinu. Čelní strana nabídne opět displej s úhlopříčkou 4 palce a rozlišení 1136 x 640 pixelů. Zde tedy beze změny. Zdá se, že Apple pro letošní rok vábení tabletofonů ještě odolá.

Tři barvy pro iPhone 5S

V případě výkonu nastane přirozený vývoj směrem kupředu a procesor Apple A7 by měl být opět výkonnější. Spekulace hovoří také o větší paměti RAM, ta by měla dosáhnout hodnoty 2 GB. Interní paměť by v maximální hodnotě mohla poprvé okusit 128 GB. Možná jednou z nejzajímavějších novinek by mohla být čtečka otisků prstů. Tu Apple zřejmě zakomponuje do středového tlačítka pod displejem. Tlačítko pod displejem by se nově mělo zbavit ikonického rámečku, který zde je od první generace jablečného telefonu. Spekuluje se také ale, že se čtečky dočkáme až ve zcela novém iPhonu 6. Dokáže Apple ještě překvapit a představit tuto inovaci už nyní? Americká společnost se také možná oprostí od pouhé dvojice barevných variant. K bílé a černé pravděpodobně přibude varianta champagne.

iPhone 5C

Menší nudu od pouze inovovaného hlavního modelu by mohl zachránit model druhý. Jeho jméno zřejmě bude iPhone 5C a měl by oslovit mnohem širší spektrum uživatelů. Design se přiblíží spíše starším kouskům 3G a 3GS a s ohledem na dosažení nižší ceny budou použity plastové materiály. Kompenzací ze strany Applu bude nespočet různých barevných variant. Konkrétní specifikace však prozatím chybí.

Levnější iPhone 5C by měl nabídnout pestrou paletu barevných variant

Apple doposud má v nabídce i cenově dostupnější model. Aktuálně jej představuje tři roky starý iPhone 4 ve variantě 8 GB. Toto provizorium by nyní mohl ukončit právě druhý model v portfoliu, který by byl nový, neokoukaný a přesto za cenu, kterou si může dovolit více zákazníků. Lze odhadovat, že výbava bude, až na displej, kopírovat právě model 4 nebo 4S, přičemž tyto modely zcela zmizí z nabídky Applu.

Kdy budeme chytřejší?

Podle všeho však Apple nepředstaví nové iPady, pro které chystá další tiskovou konferenci v říjnu. Všem spekulacím a dohadům bude konec již zítra. Tisková konference Applu je naplánována na 10. září v 19:00 středoevropského letního času. Na mobilenet.cz budete moci sledovat náš tradiční on-line přenos a tím pádem vám neunikne nic podstatného. Co si myslíte vy, jaké novinky Apple představí? Dočkáme se i levnějšího iPhonu nebo zůstane jen u inovované verze 5S?

Diskuze ke článku
Suchi
Ja predpokladám že mobilenet padne :D ale to určite aj viac kvalitných mobilných stránok :)
Arnold
Materiál nedělá několikatisícové rozdíly, takže bych řekl že C verze nebude. Bylo by to tak i dobře, není proč ji vyrábět.
nemycz
omg čtečká otisků,dobrý nápad usa jak zajistit plnou databázi otisků prstů a tím kontrolu nad dost lidmi,nechápu kdo by to chtěl
Marek Posolda
Marek Posolda
Kdyby 5C představily a dostal se s cenou pod 10 tis. tak by se o něm dalo uvažovat jinak nemá cenu vyhazovat tolik peněz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze