Apple App Store stále vydělává mnohem více než Google Play

18

Dva největší obchody s aplikacemi pro mobilní telefony mezi sebou svádějí neustálé souboje. Nejnovější statistiky ukazují, že co do počtu stahování je na tom mnohem lépe Google. Na druhou stranu Apple stále více vydělává.

Zatímco ještě v roce 2013 byl počet stažení her a aplikací z obchodů Google Play a App Store přibližně srovnatelný, došlo od té doby k citelnému rozevření pomyslných nůžek. Aktuální stav za rok 2015 ukazuje, že co do počtu stahování je na tom obchod Google Play o přibližně 100 % lépe a je zde předpoklad, že tento trend bude pokračovat i v letech následujících. Apple je totiž v této statistice velice konstantní v posledních třech letech.

Google Play vs. AppStore
Rozdíl ve stahování – Google Play vs. App Store

Líto to však Applu být nemusí, neboť ve výsledku stále mnohem více vydělává. Příjmy z aplikací her sice rostou jak obchodu Google Play, tak App Storu, avšak obchodu Applu rostou rychleji. Díky tomu se i zde zmíněné nůžky rozevírají, avšak tentokrát ve prospěch Applu. Jeho příjmy z obchodu App Store jsou za rok 2015 totiž zhruba o 75 % vyšší než příjmy u Google Play. V roce 2014 to pak bylo přibližně o 70 %.

Google Play vs. AppStore
Rozdíl v příjmech – Google Play vs. App Store

Zdroje: mashable.com, blog.appannie.com

Diskuze ke článku
Dan
Je to logicky, protoze na iosu to narozdil od androidu nejde stahnout z netu a taky jsou majitele iphonu vetsinou bohatsi, takze nemaj problem si to koupit. Ja osobne jsem googlu dal asi 30kc
Petr Dvořák
Petr Dvořák
Tak nějak. A taky zadarmo toho bude víc v Google Play, než v App Store. Ale applistům to nevadí, protože jsou přesvedčení kapitalisti a rádi přispějí šikovnému podnikatelskému záměru. (Bože, ten barák v Cupertinu je tak hezký.)
Michal
Mám iOS a za aplikace mi platit nevadí - ale zatím mám vše zdarma, prostě to co sem chtěl je zadarmo - přes 80 aplikací.
U WP jsem si taky klidne zaplatil - neco přes 1500,-
Kupovat si top telefony a pak brecet nad cenou aplikací je ubohé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze