Apple snižuje produkci iPhonu 5c, není o něj velký zájem

14

Pro americký Apple je letošní rok svým způsobem přelomový. Poprvé totiž představil hned dva nové modely, které budou současné v nabídce. Každý cílí na jinou skupinu a bylo téměř jisté, že oba modely nedokáží generovat rekordní prodeje. Nyní se zdá, že jakýmsi odpadlíkem prozatím bude iPhone 5c.

Apple iPhone 5c - oficiální fotografie

Apple každý rok představil jeden nový model, který platil za jakýsi prémiový kus, za který bylo ochotno mnoho lidí i řádně zaplatit. Letos Apple zkouší jít dvojí cestou. Představil další špičkový model iPhone 5s, ale kromě něj také dostupnější iPhone 5c. Apple předpokládal, že bude vyrábět zhruba 300 tisíc kusů iPhonu 5c denně, avšak nyní se zdá, že nakonec dojde k poklesu na polovinu, tedy na 150 tisíc kusů za den.

Apple iPhone 5c

Stojí za tím samozřejmě nižší poptávka, která není náhodná. Úspěchy mobilních telefonů Apple byly vždy stavěny na jistém puncu exkluzivity. iPhony byly zhotoveny z hodnotných materiálů a vyznačovaly se skvěle fungujícím softwarem. Druhou podmínky splňuje i levnější iPhone 5c, avšak první podmínku neplní vůbec. Apple vsadil na barvičky a ty evokují spíše nějaký dětský mobilní telefon, namísto poctivého kusu hardwaru. Barevné telefony nejsou ničím exkluzivním, produkuje je mnoho dalších výrobců.

TIP! Apple iPhone 5s a 5c v Česku a na Slovensku od 25. října

Až nejbližší týdny a měsíce ukáží, jak se tah s plastovým a barevným iPhonem 5c Applu vyplatil. Pokud o něj máte zájem, vězte, že se v České republice spolu s lepším modelem objeví již 25. října.

Technické parametry Apple iPhone 5c

Kompletní specifikace
Konstrukce124,4 × 59,2 × 9 mm, 132 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (1 136 × 640 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A6, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX543MP3
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 10
Akumulátor1 507 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:15 hodin
Dostupnostzáří 2013,

Zdroje: pocketnow.com, webpronews.com

Diskuze ke článku
Jirka
Co čekali? Za tu cenu si koupim pětku a né takovýho hnusnýho a plastovýho pekáče.
Filip Bažant
Filip Bažant
Měli by spíš snížit cenu tohoto "plasťáku", podle mě krok zpátky od Applu. Nasadit cenu okolo 8000,- tak se asi prodává líp.
Apple
myslím si že většina lidí si koupí 5 za stejnou cenu nebo připlatí 2500 což už při téhle ceně tak výrazné Apple by měl zlevnit jinak se nedočká změny.
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Vzhled vadí,protože je to stále neskutečně drahé zařízení.Dá se to pochopit u 5 nebo 5S,což jsou naprosté High-endy,ale tohle? Levný telefon za 17000 je výsměch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze