Apple prý zvýší rozlišení fotoaparátu. iPhone 14 Pro má mít 48 Mpx

14
Apple prý zvýší rozlišení fotoaparátu. iPhone 14 Pro má mít 48 Mpx
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Vyšší rozlišení dorazí také z důvodu záznamu 8K videa
  • Zřejmě ale bude možné pořizovat i fotky ve 12 Mpx

Server trendforce.com přinesl informaci týkající se hlavního fotoaparátu chystaného vlajkového iPhonu. Americký výrobce hodlá iPhone 14 Pro osadit novým snímačem, kde by nejviditelnější změnou mělo být výrazně vyšší rozlišení. Hlavním důvodem, proč Apple po letech přistoupí ke změně rozlišení, by mohl být záznam videa. Apple zřejmě po vzoru mnohé konkurence nabídne záznam 8K videa. Navzdory tomu, že v praxi prozatím nemá takto vysoké rozlišení valné využití.

Ve hře je také samozřejmě známé skládání pixelů, kdy by Apple mohl využívat nižších 12 megapixelů při náročnějších scénách, například v noci. Oproti tomu při focení krajin by iPhone 14 Pro mohl využít vyšší 48megapixelové rozlišení. U nadcházejících iPhonů 14 rozhodně dojde ke změnám v oblasti fotoaparátů, neboť se na tom shoduje více zdrojů, například i známý analytik Ming-Chi Kuo.

Diskuze ke článku
Pepa Vlček
Pepa Vlček
Tak v podstatě se jen rozhodli pro cestu,kterou jdou už dávno ostatní. Je to ale Apple, takže očekávám výjimečné algoritmy a vyzdimani čipu na maximum.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
A není to málo 🤣 ovce říkají že není nutné 48Mpx že jim stačí 12MPx a fotočip starý 6let.
Standa
Standa
Mě by zajímalo, co by Apple udělal s S21Ultra, ten hardware se softwarem od Applu....to by mohlo být hodně dobré, z toho foťáku věřím, že by vydolovali super výsledky.
Marek Smidak
Marek Smidak
“ Apple zřejmě po vzoru mnohé konkurence nabídne záznam 8K videa. Navzdory tomu, že v praxi prozatím nemá takto vysoké rozlišení valné využití”. Proč by nemělo? Máme 8K monitory, televize, youtube taky umí 8K. Třeba Japonsko vysílá v 8K televizní pořady už několik let, ne všude ve světě jsou sto let za opicemi jako my tady.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze