Apple přitvrzuje. Nová pravidla mají omezit úniky citlivých informací

Apple přitvrzuje. Nová pravidla mají omezit úniky citlivých informací
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Jedním z kroků má být požadavek na prověření výpisu z rejstříku trestů všech zaměstnanců
  • Apple zároveň požaduje zvýšený dozor pomocí sledovacích zařízení
  • „Dozorci“ v továrnách si mají vést detailní záznamy o pohybu zaměstnanců, kteří mají přístup k „citlivým“ komponentám

Stalo se již zvyklostí, že oficiálnímu představení nových smartphonů a mnohdy i jiné elektroniky předchází méně či více obsáhlá série nejrůznějších úniků. Zcela běžný je tento jev u Pixelů, které si snad Google v rámci svého marketingu „leakuje“ sám, nebo u telefonů Samsung. V případě Applu se pak mnohdy spoléhá na slova známého analytika Ming-Chi Kua a několika dalších relativně známých osobností. Tato publicita zdarma se však pravděpodobně příliš nelíbí samotnému výrobci. Apple by měl tak do budoucna dle exkluzivních informací The Information implementovat přísnější opatření, jež se vztahují zejména na obchodní partnery, kteří mají na starost výrobu produktů s logem nakousnutého jablka.


Prvním z kroků má být požadavek na prověření výpisu z rejstříku trestů (či podobného dokumentu ve státech, kde jsou Apple zařízení produkována) u zaměstnanců podílejících se na výrobě. Obvykle tak půjde o „dělníky“ u montážní linky zaměstnané u společností, jako je Foxconn či Pegatron. Apple zároveň údajně požaduje zvýšený dozor pomocí sledovacích zařízení, tedy průmyslových kamer.

Jedním ze způsobů, jak chce Apple zamezit úniku informací o chystaných telefonech, ale také, což je pro cupertinskou společnosti jistě důležitější, hardwarovým specifikacím (jež mohou být nesmírně cenné pro konkurenci), je spuštění alarmu v moment, kdy se bude součástka přesouvat z jedné části produkční linky na druhou příliš dlouho. Mimo to si mají „dozorci“ v továrnách vést detailní záznamy o pohybu zaměstnanců, kteří mají přístup k „citlivým“ komponentám. Kompletní report si můžete přečíst na stránkách The Information.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze