Apple připravuje lépe vybavenou „Pro“ verzi MacBooku Air s MagSafe

Apple připravuje lépe vybavenou „Pro“ verzi MacBooku Air s MagSafe
Fotografie: apple.com
  • Chystaný Air má mít tenčí rámečky a nižší hmotnost
  • V budoucnu možná Apple představí i 15" MacBook Air

Podle důvěryhodných zdrojů agentury Bloomberg Apple v současnosti pracuje na značně vylepšené verzi MacBooku Air, která údajně dorazí na trh v druhé polovině letošního roku či nejpozději na začátku roku 2022.


Podle všeho má přepracovaný MacBook Air disponovat nabíjením MagSafe a také novou generací procesorů od Applu. Změny však budou viditelné rovněž navenek. Celkové rozměry zařízení by se měly zmenšit díky ztenčení rámečků kolem obrazovky, která si zachová uhlopříčku o velikosti 13 palců. Počítá se také se snížením hmotnosti. Apple také údajně zvážil výrobu většího MacBooku Air s 15" panelem, u příští generace oblíbeného Airu se však zatím této větší varianty nedočkáme.

Návrat technologie MagSafe, která byla odstraněna s nástupem upraveného MacBooku Air v roce 2018, má (stejně jako v minulosti) zabránit strhnutí počítače na zem při zakopnutí o kabel. Nový Air má navíc rovněž disponovat dvojicí konektorů USB 4.0.

Podle informací agentury Bloomberg má chystaný MacBook Air představovat lépe vybavenou „Pro“ verzi současného Airu, který má i nadále zůstat v nabídce cupertinského giganta, jakožto nejdostupnější MacBook zařízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze