Apple ukázal novinku pro tvOS a nový watchOS 4

Apple ukázal novinku pro tvOS a nový watchOS 4
  • Apple na WWDC představuje novinky a nejprve se na řadu dostal tvOS a watchOS
  • Na tvOS již letos dorazí Amazon Prime Video
  • watchOS přichází s chytrým ciferníkem á la Google Now a vylepšeními pro fitness

Apple dnes v San José v rámci tradiční softwarové konference WWDC představuje novinky. První se na řadu dostaly systémy tvOS a watchOS 4. Co se týče tvOS, Tim Cook na pódiu oznámil jedinou novinku, kterou je příchod Amazon Prime Video. Zajímavějších zpráv jsme se dočkali u systému pro Apple Watch.

U watchOS Apple pokračuje s pozvolným vylepšováním stávajících funkcí. Systém tak nově nabídne vylepšený dok s oblíbenými aplikacemi, ve kterém bude možné se pohybovat pomocí korunky. Další velkou novinkou je nový ciferník poháněný Siri, který přináší personalizované informace ve stylu Google Now.

watchOS 4 Siri watchface

Pokud tedy budete tento ciferník využívat, kromě času se z něj dozvíte také to, jaká je doprava na vaší cestě do práce, jaká je vaše nejbližší naplánovaná událost, uvidíte připomínkovou fotografii vztahující se k danému místu či dni v roce a podobně. Jedná se o podobnou „proaktivní“ Siri, kterou známe z iPhonu.

watchOS 4 toy story

Přišly ale také další ciferníky. Apple chce navázat na úspěch ciferníku s Mickey Mousem a přináší také další animované postavičky, tentokrát z populárního Příběhu hraček (Toy Story). Takové ciferníky jsou k dispozici hned tři – s Woodym Jesse i Buzzem. Dále se pak můžeme těšit ještě na ciferník ve stylu kaleidoskopu.

watchOS 4

Apple zapracoval rovněž na fitness funkcích hodinek. Upozornění motivující uživatele i samotné sportovní výzvy nyní budou lépe personalizovány, aby odpovídaly výkonům uživatele. Vylepšení se pak dočká i samotná funkce „Cvičení“ pro měření tréninků. Ta se naučí v rámci jednoho tréninku přepínat mezi jednotlivými typy pohybu, takže si uživatel snadno změří i třeba triatlon. Po doplavání snadno přepne hodinky do režimu jízdy na kole a následně na běh.

watchOS 4 workout

Poslední velkou novinkou je možnost skrze NFC hodinky párovat s fitness stroji, jako jsou například běžecké pásy. Apple spolupracuje s největšími výrobci těchto zařízení a slibuje, že již brzy bude možné hodinky se stroji spojit a získávat tak statistiky, které by samotné hodinky, ani samotný stroj nezměřily. Při běhu na běžícím pásu tak například získáte jak údaje o srdečním tepu z hodinek, tak i údaje o stoupání a vzdálenosti z běžeckého pásu.

watchOS 4 + pás
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze